2011. július 10., vasárnap

Gomba szósz

 Kis változatosság kedvéért készült eddig még nem csináltam de most már biztos fogok, mert finom lett.
Keresgéltem és itt találtam receptet de ezt rendesen átvariáltam.
Hozzávalók:
500  g   gomba
100   g  vaj
2  csapott evőkanál liszt
4 evőkanál  tejföl
só, bors, vega fűszer, viz
Ez az adag öt személyre volt elegendő. Gombát megpucoltam vékonyra szeleteltem vajon addig pároltam amíg elfőtte a levét ekkor fűszereztem, sót borsot és vega fűszert tettem rá. Rászórtam a lisztet kicsit megpirítottam. Felöntöttem 3 dl vízzel és csomó mentesre kevertem.  Beleteszem a tejfölt és összeforralom. 
Finom lett. Sült csirkeszárnnyal és párolt rizzsel tálaltam.




8 megjegyzés:

Viki írta...

Marym! Látom, hogy Te is a gáztüzhelyet kapcsoltad be ventillátor helyett.
Nagyon jó lett a gombád. Mi nagy gombaimádók vagyunk, én is szoktam sokszor csinálni.

Maryenne írta...

Mi is szeretjük a gombát tegnap a hús mellé rántva volt.:)
Azt, hogy a tűzhelyt bekapcsolom de minden nap megy a sütő is néha már soknak érzem de azért csinálom.:D

Bianka írta...

Nagyon, nagyon szeretem

Maryenne írta...

Mi is Bianka! :)

Ditta írta...

Mi is nagyon imádjuk,na de meleg ide oda főzni sütni azért kell ha finomat szeretnénk enni, nagyon fincsi lehet:-)

Maryenne írta...

Ditta finom volt. Főzni sütni persze kell azért többet pihenek. Ezért hanyagolom a blogom is!

Juci írta...

Jó ötletet adtál, mára ez lesz az ebéd! A lányom nagyon szereti a gombás kajákat.

Maryenne írta...

Juci örülök, hogy tudtam ötletet adni!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis