Kis változatosság kedvéért készült eddig még nem csináltam de most már biztos fogok, mert finom lett.
Keresgéltem és itt találtam receptet de ezt rendesen átvariáltam.
Hozzávalók:
500 g gomba
100 g vaj
2 csapott evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
só, bors, vega fűszer, viz
Ez az adag öt személyre volt elegendő. Gombát megpucoltam vékonyra szeleteltem vajon addig pároltam amíg elfőtte a levét ekkor fűszereztem, sót borsot és vega fűszert tettem rá. Rászórtam a lisztet kicsit megpirítottam. Felöntöttem 3 dl vízzel és csomó mentesre kevertem. Beleteszem a tejfölt és összeforralom.
Finom lett. Sült csirkeszárnnyal és párolt rizzsel tálaltam.
8 megjegyzés:
Marym! Látom, hogy Te is a gáztüzhelyet kapcsoltad be ventillátor helyett.
Nagyon jó lett a gombád. Mi nagy gombaimádók vagyunk, én is szoktam sokszor csinálni.
Mi is szeretjük a gombát tegnap a hús mellé rántva volt.:)
Azt, hogy a tűzhelyt bekapcsolom de minden nap megy a sütő is néha már soknak érzem de azért csinálom.:D
Nagyon, nagyon szeretem
Mi is Bianka! :)
Mi is nagyon imádjuk,na de meleg ide oda főzni sütni azért kell ha finomat szeretnénk enni, nagyon fincsi lehet:-)
Ditta finom volt. Főzni sütni persze kell azért többet pihenek. Ezért hanyagolom a blogom is!
Jó ötletet adtál, mára ez lesz az ebéd! A lányom nagyon szereti a gombás kajákat.
Juci örülök, hogy tudtam ötletet adni!:)
Megjegyzés küldése