2011. augusztus 20., szombat

Kenyér ahogy én készítem. Negyedik rész: Tönköly pelyhes cipók

                                               Alcím: Ünnepi cipóink:




Augusztus 20.-ra mindig valami mást kicsit újabbat készítek. Persze cipót már bemutattam a blogomon itt de összetételben kicsit más a mai. 
Hozzávalók:
25      dkg      öreg tészta  ( nyanya)
  2        tk       só
  1        tk       sikér
  1       ek       burgonya pehely
  2       ek      tönköly pehely
20     dkg     fehér tönköly liszt
10     dkg     kenyér liszt
10     dkg     finom liszt
10     dkg     rétes liszt
0,5      dl      olíva olaj
0,5      dl      joghurt
2,5      dl      víz   ( ez lehet több de kevesebb is liszttől függ)
   1      tk      cukor
   1   dkg     élesztő


Kenyérsütő tartályába tettem az alapanyagokat a fenti sorrendben. 20 percet dagasztja a gép ezután lazán átgyúrom, kelesztő tálba teszem és kelesztem fél órát ismét átgyúrom. Fél óra kelesztés után ketté  veszem két kis cipót formázok, beleteszem a sütőpapírral bélelt jénaiba. 230 fokra bekapcsolom a sütőt. 
Fél óra kelesztés után kereszt alakban bevágom, lepermetezem vízzel, egyiket megszórom magokkal.  Körülbelül egy órát sütöm. Este vágjuk meg ezért nincs belsejéről fotó utólag lehet, hogy pótlom.

6 megjegyzés:

Juci írta...

Gyönyörűek a cipocskák Mary!
Nagyon ügyes vagy.
Csak úgy halkan akarom mondani, szülinapomra meglesz nekem is a dagasztógép. Nagyon remélem...

Maryenne írta...

Juci köszönöm szépen! :)
Ha meglesz sok jó dologra fogod használni!:)

Bianka írta...

Gyönyörű kenyerek

Maryenne írta...

Köszi Bianka! :)

Viki írta...

Marym ! Ügyes vagy, de látszik, hogy nagyon ritkán tudok jönni, mert a kenyérsorozatod egy részét nem olvastam, de be fogom pótolni. Szépek lettek a cipók. Én is sütöttem ünnepi kenyeret, de nem posztoltam, mert nem látok irni, igy nagyon kicsit a korlátaim. :(

Maryenne írta...

Vikikém köszönöm szépen Vikikém!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis