2011. november 17., csütörtök

Maccha torta mascarpone-s krémmel

 Tegnap este szinte kész voltam ezzel a bejegyzésemmel amikor valamit véletlen megnyomtam és eltűnt az addig leírtak! Most újra  kezdem az  írást. Trixi a NaturOnline Web áruház tulajdonosa kért meg   a Maccha-s torta elkészítésére. Több mint egy éve nála rendelem a tisztító és mosószereket és bio élelmiszereket teljes megelégedéssel. Látva blogomban, hogy készítek megkért, hogy készítsem el ezt a tortát anyukája születésnapjára. Kérésében benne volt, hogy ilyen egyszerű legyen: 
A recept alapját innét vettem. Ezt a maccha ( Japán zöld tea por) tortát Trixi találta de kikötés volt, hogy minimális tehén tej kerülhet bele ezért választottam nővényi bio tejszínt illetve mascarpone-t, mert azt anyukája is fogyaszthatja. A nyers tojás elhagyása az én kérésem volt az eltarthatóság miatt. Ezentúl több változtatás is történt a piskóta az alap mennyiség duplájából készült 23 cm-re állított sütőkeretben, sütő papírt tettem alá körbe felhajtva. Gáz tepsire is sütőpapír ment és erre a sütő keret!
Sütőt 180  fokra állítva melegítettem fel ( gáz sütő ). Előkészítettem az alapanyagokat:
Maccha-t a liszttel összekevertem ( spar bio finom lisztet használtam).

Porcukrot kimértem.

                                                          Tojásokat szétválasztottam.
                                           

Sárgáját fehéredésig jól kikevertem a fele porcukorral és lassan hozzáadtam a felolvasztott vajat.

Tej szerepel a receptben csak az nem mikor adjam hozzá én a legvégén kevertem bele.
Előtte persze felvertem a tojás fehérjét  ebbe kevertem bele a tojás sárgájás alapot, ehhez kevertem a maccha-s lisztet átszitálva. Formába tettem körülbelül fél óra alatt sült meg:
Szép zöld lett a maccha-tól. Itt szerezhető be és részletes leírás is van róla.
Most jön a krém ami teljesen más mint az eredeti bocsánat ha nem autentikus.
Fehér csokis krém:
50  g  nővényi tejszín 
100 g  fehér csokoládé
375  g  mascarpone
Tejszínt felmelegítem hozzá adom az összetördelt fehér csokit összekeverem és kis lángon folyton keverve krémesre keverem. Ez a fehér csoki ganache. Jól lekel hűteni ( én előző este készítettem).
Ha lehűlt habosra kavarom, hozzá teszem a mascarpone-t  azzal is jól kikeverem.
 Fél óra hűtés után rákentem a piskóta lapra betettem a hűtőbe egy órára.
Közben előkészítettem a maccha-s krémet.
200  g  nővényi tejszín 
1 tasak habfixáló
10  g  maccha  + 2 kanál víz
375  g  mascarpone
2  evő kanál porcukor
                                     Maccha-t vízzel kikevertem pépesre.

Tejszínt felvertem félig, hozzá adtam 1 kanál porcukrot meg a habfixálót, jól felvertem hozzá kevertem a mascarpone-t 1 kanál porcukorral legvégén a maccha péppel is.  Fél órára a hűtőbe tettem  ezután rákentem a tortára kerettel együtt a hűtőbe tettem  két órára. Ezután elsimítottam.

                                                    Maccha-val és  egy szelet.
Receptért köszönet Cafe Cinnamon-nak. Kipróbálási lehetőségért Trixinek és családjának! :)


  



   






6 megjegyzés:

Trixi írta...

Nagyon finom volt! Köszönjük Mariann! :-)

Mary írta...

Szívesen Trixi! :)

Ditta tortái írta...

Nagyon finom lehetett szép a szelet nagyon!

Mary írta...

Ditta különleges íze volt a maccha-tól.Érdekes volt elkészíteni! :)

Ami írta...

Milyen fantasztikus színe van a tortának! Én is szeretnék már rég macchat venni...

Mary írta...

Ami tényleg szép színe van de jó drága!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis