2012. február 6., hétfő

Sült csülök párolt káposztával és hagymás krumplival


Régebben készült ez a nem éppen karcsúsító menü sajna csak most van időm feltenni.

Kicsontozott csülköt vettem úgy 1 kg körülit ezt előző nap megfőztem puhára. Főző vízbe fokhagymát, vöröshagymát, babérlevelet, borsot és sót tettem.  Egy éjszakát ebben állt.
Másnap alábbi fűszer keverékkel  kentem le: só, majoránna, paprika azért csak ennyi, mert a főző vízbe tett fűszerek íze jól érezhető volt a húson.  Hagytam egy jó órát állni. Zsírt tettem alá és betettem a sütőbe s sütni körülbelül 200 fokon. 1 órát sült de ez sütőtől függ. A lényeg az, hogy szép pirosra, ropogósra süssük.

Párolt káposzta: 1 kg vékonyra szeletet káposztát zsíron pároltam. Sóval, borssal, köménnyel fűszereztem.  Amikor készre puhult cukrot és ecetet tettem rá és ezzel is pároltam körülbelül 5 percig.

Hagymás sült krumpli: Megpucolt megmosott felkarikázott krumplit egy  fej  kockára vágott zsíron megpárolt, vöröshagymára tesszük sülni. Sóval borssal majoránnával fűszerezzük. Pirosra süssük. Krumplit Dani fiam készítette. Általában olajat használok de mostanában sertés húsnál zsírt szoktam használni finomabbnak érezzük az izét.

4 megjegyzés:

Roza írta...

Szeretem ezt az összeállítást!:) bármilyen hússal. Nálunk tegnap kacsa volt a hús:)

Mary írta...

Roza ritkán kerül pont így terítékre de nagyon finom. Kacsával is nagyon finom lehetett! :)

Viki írta...

Marym! Ez nagyon guszta. Nekem is van egy kicsontozott csülköm a fagyasztóba, vár arra, hogy valami finomság készüljön belőle. Kár, hogy én ilyeneket már nem ehetek. Na és a párolt káposzta ?! hát az a legfinomabb falat nekem, de ezt még nem mertem enni a műtét óta.
Nagyon fincsi ebédetek volt.

Mary írta...

@Viki
Viki fiúk úgy örülnek a tartalmasabb húsoknak. Kell, mert nem lehet mindig baromfit enni. Sajnálom, hogy nem ehetsz ilyet!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis