2012. február 17., péntek

Valentin napi bonbon készítés Gabival


Deli Gabi barátom hétfő este feltette azt a kérdést, hogy tudok-e neki segíteni bonbont készíteni. Persze, hogy tudtam...

Raffaello jellegű bonbont készítettünk kérésére, mert   kedvesének az a kedvence. A tölteléket délelőtt elkészítettem előre. Délután 4 óra után kezdtük el a fehér csoki bevonatú bonbon készítését:  




Csokit útmutatásom  alapján Gabi olvasztotta meg. Én megmutattam, hogy kenje ki ecsettel tovább ő készítette. Betettük fél órára a hűtőbe. Megint egy bemutatás, hogy tegye a krémet meg a mandulát:



Újra hűtőbe került aztán  lezártuk a bonbonokat újra olvasztott csokival. 
Jó egy óra után kivettük a formából:


Előre készítettem kávés, mogyorós és mogyoró krémes meg karamelles ét csoki bevonatú bonbonokat.
Előző nap marcipán rózsát készítettem: 


Felső négy bonbont marcipánnal dekoráltuk. Nekem jó kis közös élményt jelentett és szerintem Gabinak is. Örülök, hogy ilyen szép bonbonokat készített elsőre. Nincs szebb amikor saját készítésű ajándékkal lepi meg kedvesét! :) 





8 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Gyönyörűek lettek a bonbonok, nagyon ügyes a tanítványod, Mary :)

Maryenne írta...

@Praliné Zsuzsi
Köszi szépen Zsuzsi! Büszke vagyok Gabira, mert ügyes volt! :)

Ditta írta...

Nagyon szépek lettek,na de ilyen ügyes segéddel azért könnyebb:)

Maryenne írta...

@Ditta
Köszönöm Ditta! :) Igen ügyes segédem volt...

Névtelen írta...

Egy élmény volt! Köszönöm szépen a lehetőséget Mariann!

Köszönöm a kedves szavakat is! :)

Gabi

Maryenne írta...

Gabi örültem, hogy itt voltál!
Nagyon szívesen máskor is rám számíthatsz! :)

Névtelen írta...

Én is nagyon szépen köszönöm a gyönyörű ajándékot, a munkát vele és a segítséget! Nagy meglepetés volt és igazán jólesett.. a szívemnek és a hasamnak is! :) (a rózsát+1 bonbont eltennék emlékbe, meddig tartható?)

A "Kedves" alias Gyöngyike :)

Maryenne írta...

@Névtelen
Gyöngyike nagyon szívesen, szeretettel készítettem. Örültem, hogy Gabi pont engem kért meg ilyen nemes feladatra. A rózsa marcipánból készült egy ilyen hasonló rózsát majdnem egy éve kapott tőlem Gabi így
azt tovább eltarthatod.
Bonbonban viszont tejszín van azt szerintem csak fagyasztva lehet eltenni vagy fotót készíts róla. Általában házi készítésű bonbon 2 hétig tartható, mert nincs benne tartósító szer. Örülök, hogy ízlett! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis