2012. április 10., kedd

Kaszinótojás


Az e havi KIFŐZTÜK-ben találtam rá erre a jó kis receptre.
A recept Szamóca recept-oldalán található. 
De azért ide is bemásolom a Kaszinótojásra vonatkozó részt:

"Hozzávalók:
A kaszinótojáshoz 5 egész tojáshoz számolva: 5 keményre főzött tojás, 3 bő evőkanál sűrű majonéz, 1 evőkanál mustár, fél kis mokkáskanál só, pár csipetnyi frissen reszelt szerecsendió. (A hozzáadott mustár és fűszerek aránya természetesen ízlés szerint változtatható.)  Az öntethez: 1 dl tejföl, 5 evőkanál majonéz, egy csipet reszelt szerecsendió, pár csipet só.
Elkészítés:
A tojásokat teljesen keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat.
A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.
A kaszinótojást és a töltött tojást is valamilyen majonézes salátaalapon célszerű tálalni. 
A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a salátaalapra, aztán bevonjuk az összekevert, megfűszerezett majonézes tejföllel.
A salátástálat díszíthetjük salátalevelekkel, friss zöldségekkel is."

Én simán francia salátával tálaltam és kimaradt krémmel dekoráltam. Kifőztünk alapján 4 tojásból készítettem. Nagyon finom volt köszönet érte Szamócának és a Kifőztük csapatának!:)


4 megjegyzés:

Mónika írta...

Nagyon gusztusos lett Mary!

Mary írta...

@Mónika
Köszönöm szépen Móni! :)

Viki írta...

Marym ! Isteni. Sűrű vendég nálunk a kaszinó tojás. Főleg a ház urának kérésére :) - de én is nagyon szeretem, s mi is francia salátával esszük.

Mary írta...

@Viki
Köszönöm Vikikém! Nagyon finom volt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis