A Gasztroblogok facebook-os oldalát nézegettem amikor mögém állt párom Jani, hogy ezt az ételt elkészíthetnénk valamelyik hétvégén így el is készült és nagyon finom lett!:)
Eredeti recept Gumimacik blog-ján található. De én találtam más fajta módon való elkészítést is Biankánál Kiskonyhám izei blog-ban. Nem sok a különbség végül is kettőt vontam össze. Amit elszúrtam az az volt, hogy nem vettem sima füstölt szalonnát és a Lidl-be csak Kolozsvári szalonna volt. Nem rontotta el de legközelebb füstölt szalonnával készítem.
Hozzávalók négy személyre:
4 szelet tarja
4 szelet szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fej vörös hagyma, só, bors, pirospaprika, liszt, zsír
1,5 kg krumpli
Húst ugyanúgy klopfoltam és fűszereztem mint Bianka. Egy órát állt a fűszerekben. Zsírban kisütöttem a szalonnát ezután a zsírban kisütöttem a felkarikázott hagymát így a hús kapott a hagyma izéből is. Húst beleforgattam a paprikás lisztbe és a hagymán sütöttem ki serpenyőben. Tallér burgonyával és uborka salátával tálaltam. Ötletért köszönet Dober Német Vicának és Biankának! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése