Vasárnapi ebéd harmadik részeként jön a süti amit Barbinál találtam.
Ismerős volt a recept és rájöttem, hogy másképpen már többször készítettem Lajos Mari-Hemző Károly könyvéből. Rebarbara levesnél már leírtam, hogy készítettem elő a rebarbarát. Ezután úgy fogom készíteni, hogy karamellen párolom át sőt szerintem savanykásabb gyümölcsökkel kifogom ezt a módszert próbálni.
Barbinál az arányok:
25 dkg cukor
25 dkg puha vaj
5 db tojás sárgája, a fehérjék kemény habbá verve
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1/2 dl rum
Lajos Mari-Hemző Károly recept:
Szilvás lepény néven szerepel a könyvben:
5 egész tojás
200 g porcukor
200 g vaj vagy margarin
200 g liszt
1/2 dl rum nálam rum aroma
1 cs. vaníliás cukor nálam házi vanília 12 g
500 g szilva nálam rebarbara
fahéjas porcukor
Én mos Barbi receptjét használtam.. Sokkal könnyebb lett a sütőportól ezért ezentúl ezt fogom használni. :)
Köszönet, hogy újra ráakadtam Barbinak és Zsanuáriának!! :)
Ismerős volt a recept és rájöttem, hogy másképpen már többször készítettem Lajos Mari-Hemző Károly könyvéből. Rebarbara levesnél már leírtam, hogy készítettem elő a rebarbarát. Ezután úgy fogom készíteni, hogy karamellen párolom át sőt szerintem savanykásabb gyümölcsökkel kifogom ezt a módszert próbálni.
Barbinál az arányok:
25 dkg cukor
25 dkg puha vaj
5 db tojás sárgája, a fehérjék kemény habbá verve
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1/2 dl rum
Lajos Mari-Hemző Károly recept:
Szilvás lepény néven szerepel a könyvben:
5 egész tojás
200 g porcukor
200 g vaj vagy margarin
200 g liszt
1/2 dl rum nálam rum aroma
1 cs. vaníliás cukor nálam házi vanília 12 g
500 g szilva nálam rebarbara
fahéjas porcukor
Én mos Barbi receptjét használtam.. Sokkal könnyebb lett a sütőportól ezért ezentúl ezt fogom használni. :)
Köszönet, hogy újra ráakadtam Barbinak és Zsanuáriának!! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése