2012. július 8., vasárnap

Lime-os túró torta


Egész héten csak kenyeret meg kalácsot sütők. Tegnap sokat mászkáltunk így kiflit vettünk de az nem olyan mint a házi..

Ma már sütöttem ezt a torta lapot, kifliket meg töltött dagadó volt az ebéd 9-től 12-ig ment a sütő nem fáztunk az biztos. Viszont a torta kárpótolt, mert nagyon frissítő finom lett.  
Három tojásos piskótát sütöttem 23 cm-re állított sütő keretben. Amikor kihűlt kikevertem fél kiló túrót 12 dkg porcukorra reszelt lime citrom héjjal és 1 citrom levével, 1 dl vízben 2 kanál zselatin keverékét adtam  hozzá ( persze ezt a zselatinon található recept alapján). Sütő keretet vissza tettem a piskóta lapra erre jött a túrós keverék. Betettem fél órára a hűtőbe ez alatt felszeleteltem a lime citromot és ráhelyeztem a tortára.  1  csomag Oetker torta zselatint készítettem a tetejére citromlé és víz fele-fele arányú keverékével. Két óra múlva vágtuk fel. 
                                              Ilyen lett egy szelet. Fotó lehetne jobb  is.
Nem sűrűn használok zselatint de talán ennyi néha belefér... 

4 megjegyzés:

Viki írta...

Marym! Jöttem a szeletemért, vagy már ez is elfogyott ?? Nagyon jól néz ki és ebben a melegben biztos jól is esett a kis savanykás íz.

Csilla írta...

Milyen jól is tud esni egy ilyen túrós- citromos finomság ebben a melegben. Le a kalappal, hogy használod ebben a melegben a sütőt! :) Nem szoktál kekszből ilyen tortáknak alját készíteni?, akkor nem kell sütőt kapcsolni?! :)

Mary írta...

@Viki
Vikikém van még hagytunk mára is így tudok küldeni! :)

Mary írta...

@Csilla
Csilla a torta lap volt a tegnapi napom leggyorsabb sütése családom általában a hagyományosan sült tortákat szereti. Viszont készül tíramisu meg hidegen készíthető süti meg rendszeresen fagyi. Sütő meg megy most is, mert sül a kenyér ezért keltem 6-kor ma már nem lesz több sütés! Jó a citromos édesség szeretjük.:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis