2012. szeptember 28., péntek

Gombás pulyka paprikás


Mindig bajban vagyok a főzéssel, hogy finom egészséges és változatos legyen. Tegnap voltunk a Lidl-be és volt akciós pulyka apró hús amiből vettem kettőt ez lett belőle.:) Gombás rizs volt tegnap egy csomag gomba sok lett volna hozzá itt jól hasznosítottam.  
Hozzávalók:
30   dkg   gomba
3     fej    hagyma
1     kg    pulyka apró hús
1 kanál    liszt  3 kanál  tejföl a habaráshoz 
só, bors, paprika olaj
A gombát meg megpucoljuk, felszeleteljük és jól megmossuk. A hagymát megpucoljuk felkockázzuk olajon megpirítjuk.  Tűzről levéve a fűszerekkel pörkölt alapot készítünk beletesszük a gombát és lassú tűzön addig pároljuk amíg a leve elfő ezután tesszük rá a jól megmosott húst. Lefedve puhára pároljuk. Ezután a tejfölt kikeverjük a liszttel, meleg szafttal elkavarjuk és hozzá öntjük a gombás húshoz.  Lassan össze forraljuk. Én orsótésztával tálaltam.. 

2 megjegyzés:

Viki írta...

Júj de finomat főztél Marym ! Mi is a napokban beszélgettünk, hogy ki kellene menni a GALLICOP-hoz (tudod itt nálunk Szarvason a pulykagyár) és be kellene vásárolni fincsi pulykahusikat. Már olyan régen ettünk gombás pulyka husit, hogy éppen itt lenne az ideje.
Most csurog is a nyálam rendesen.
Nagyon guszta.

Marianna Beszteri írta...

@Viki
Viki ennek nálunk is nagy sikere lett. Pulykahúst nagyon szeretjük! :
)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis