2012. október 21., vasárnap

Fagyi szelet 2.


Nézegetem blogom régebbi írásait és rájöttem arra, hogy mennyit változtak az alapanyagok a konyhámban.
Például nem használok margarint, kész vaníliás cukrot utóbbit én készítem kristály cukorból vanília rúddal.
Fotózni is másképp talán jobban fotózok. Néhány receptet újra felteszek ha nem bánjátok kedves olvasóim!:)  Fagyi szeletet 2010 januárjában tettem fel. Eredeti recept itt található.
Hozzávalók a tésztához:
5    db.    tojás
30  dkg.  porcukor
9    ek.    víz
10  dkg.  darált dió
20  dkg.  liszt
fél  cs.     sütőpor
csipet só
Tojásokat ketté választom, sárgáját a porcukorral kikeverem kanalanként hozzáadom a vizet. Ezután keverem hozzá a diót és a sütőporos lisztet. Felverem a  tojás fehérjét és hozzá keverem az alap tésztához.
210 fokosra előmelegített sütőben sütőm.
Hozzávalók a krémhez:
4   db.   tojás sárga
4   ek.   liszt
3   dl.    tej
1/4 r.   vanília
25  dkg.  vaj
20  dkg.  porcukor
4    db     tojás fehérje
18  dkg   porcukor
Csokireszelék vagy kakaópor
Tojás sárgát kikeverem hozzáadom a lisztet és a tejet együtt is jól kikeverem. Lassan folytonos kevergetés mellet 90. fokig főzöm. Lehűtöm. Kikeverem a vajat a porcukorral a kihűlt krém alapot hozzá keverem.
Kihűlt  piskótára kenem a krémet és hűtőbe teszem.  A megmaradt tojás fehérjét a porcukorral gőz fölött felverem a krém tetejére kenem és csoki reszelékkel megszórom. Margarint vajra cseréltem inkább kevesebbet sütők de vajat használom.

4 megjegyzés:

marisz57 írta...

Elhiszem, hogy már morzsa sincs belőle, nálunk se lenne!
Szuper recept!

Marianna Beszteri írta...

@marisz57
Marisz imádjuk könnyű habos!:) Köszi a dicséretet!:)

teller-cake írta...

Én is sütöttem már hasonlót, könnyű és finom, szuper választás! :)

Marianna Beszteri írta...

@teller-cake
Teller-cake jó kis süti az biztos!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis