2012. december 1., szombat

Blog kóstoló 6.: Emeletes csoda - Több réteg élvezet

Interneten Emeletes élvezetként fut ez az édesség. Blog kóstoló 6. játékára készült ez a süti.
A sorsoláson Yolika receptjei oldalt húzták ki nekem. Innét választottam az Emeletes csodát.


Karácsonyi megjelenést kellett kapnia a játékon  résztvevő ételnek. Megpróbáltam ezt követni az asztal dekorációban és a sütemény dekorálásánál is. Eredeti Yolika féle recepttől eltértem ide másolom az ő receptjét és utána az enyémet.

"Sütés nélkül, gyorsan elkészül ez a finom édesség. A legtöbben emeletes élvezetként ismerhetitek, nagyon közkedvelt sütemény. Először Aliznál olvastam jó par éve, de csak tavaly próbáltam ki. Kevés mindent készítek el többször, de ez a finomság kétszer is elkészült és lehet, hogy hamarosan ismét sort kerítek rá! :) 
Hozzávalók: 

1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg 
25 dkg túró
porcukor
2 dl Hulala tejszín
1 cs. vaníliás cukor

3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

4. réteg 
3 dl Hulala tejszín
5 dkg porcukor 

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel(kb. 1,5 dl). Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (24 x 34-es) egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig."


Én verzióm:
Hozzávalók:
1. réteg
30    dkg    darált háztartási keksz 
6     dkg     vaj
2      dl       tej
4     dkg     porcukor

2. réteg
25   dkg   túró
1 kanál porcukor 
1 kis kanál házi vaníliás cukor
20   dkg   tejszín ( 1 poharas)
1 csomag  habfixáló ( Dr Oetker) 

3. réteg
1,5  csomag  vaníliás puding por
5    dl   tej
4  kanál cukor 
1/4 vanília rúd
5  dkg  vaj

4. réteg
40  dkg   tejszín  ( 2 pohár)
1  kanál porcukor
1 csomag habfixáló  ( Dr Oetker) 
Karácsonyi cukor dekorációk. Kakaó a szóráshoz. 

Elsőnek a pudingot főztem meg és félre tettem kihűlni. A vajat a porcukorral jól kikeverem, hozzá teszem a kekszet és fokozatosan a tejet jól összegyúrom. Amikor kész darált keksszel megszórt tálcán kinyújtom  30x20 cm-es keretben:

Túrót a bot mixerrel kikevertem, ezután összekevertem a por és a vaníliás cukorral. Hozzákevertem a felvert tejszínt és rásimítottam a keksz alapra:

Vajat kikevertem hozzáadtam a kihűlt pudingot és ezt is elsimítottam a sütin:


Félig felvertem a tejszínt ezután hozzáadtam a habfixálót és a porcukrot elsimítottam a sütin. 
Ezután megszórtam kakaóval fésűs habkártyával áthúztam. Dekoráltam a Karácsonyi cukorkákkal:

 


Egy szelet. 
A süti mindenkinek ízlett én piskóta alappal jobban eltudnám képzelni de így is ízlett.  :)
Köszönöm a játék lehetőséget Barbinak a receptet Yolikának :)






6 megjegyzés:

Barbi írta...

Ajaj, hasonlót én is készítettem és azóta a habos krémes sütikről ez jut eszembe, mert annyira finom! Tortaformában készítettem és nagyon ünnepi kinézete van, tehát tökéletes karácsonyra is!
Köszönöm, hogy játszottál!!! :)

Marianna Beszteri írta...

@Barbi
Barbi köszi szépen! Láttam a tiédet nagyon szép volt! Köszönöm, hogy játszhatok! :)

marisz57 írta...

Jó kis sütés nélküli édesség!

Marianna Beszteri írta...

@marisz57
Igen Marisz finom volt!

yoli írta...

Örülök, hogy találtál receptet nálam!:) remélem ízlett!

Marianna Beszteri írta...

@yoli
Köszi szépen yoli a receptet finom volt! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis