2012. december 29., szombat

Halászlé


Férjem Jani készítette és nagyon finom lett. Eddig nálunk a halászlé úgy készült hogy a kockát felfőztük bele a szeleteket a belsőséget 20 percet főt és kész. Októberben megláttam én kedves Blog Barátnémnál Vikinél ezt a finom Szegedi halászlét Janikám már akkor mondta, hogy hasonlóan készíti el Karácsonyra.
Hozzávalók:
1600 g  halászlé alap ebben vegyesen volt több féle hal
4  nagy fej hagyma, piros paprika, Erős Pista, só, bors, zsír
Paradicsom és a paprika most kimaradt belőle ( télen ritkán veszek).
Pörkölt alapot készítettünk ebbe tettük a hal apróbb részeit:

Egy órát főztük. Ezután Jani kiszedte a szálkákat és késes robotba össze mixelte.
Ehhez az alaphoz öntöttünk még  vizet körülbelül 2,5 litert.  Összeforraltuk az alap lével beletettük a nagyobb hal szeleteket: 

  
Főztük 20 percet:


Köszönjük Vikikém az ötletet nagyon finom lett! :) Nekünk két étkezésre volt  elég persze három fogásos ebédnél. 

2 megjegyzés:

Viki írta...

Marym ! De boldog vagyok, hogy nektek is ízlett ez a jó kis halászlé. Mi nagyon szeretjük, míg a gyerekek nem igazán.
Kicsit "irigy" vagyok Janidra -persze csak szeretetből- hogy ilyen ügyesen ügyködik a konyhában. Nagyon jól sikerült a halászléte, csodálatos színe van, és az íze pedig mindezektuán biztosan nagyon finom.
Egy ekkora adag nekünk is elég akár háromszori étkezésre is. Igaz, hogy csak hárman fogyasztjuk, mert a lányok nem rajonganak a hal étkekért.

Mary ! Kívánok Neked és Kedves Családodnak Békés, Boldog Új Esztendőt, sok szeretettel.

Marianna Beszteri írta...

@Viki
Mi is örültünk, hogy finom lett Vikikém! :) A fiúk sokat segítenek ha itthon vannak amúgy elég sokat dolgoznak. Ünnepek között Dani volt itthon januárban 2 hetet Jani!! :)
Neked is B.Ú.É.K. Vikikém! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis