2013. február 20., szerda

Havasi kifli-Blogkóstoló 7.

Január közepén lett meghirdetve 7. Blogkóstoló Vikvinél a blogkóstoló háziasszonyánál.
Nekem Gerdi sütit sorsolta ki Vikvi. Gerdi blogját ismertem szép és finom sütemények vannak az oldalán.  Pont a sorsolás idején tette fel a Havasi kifli-t  ami  rögtön megtetszett és a héten meg is sütöttem családom örömére, mert mindenkinek nagyon ízlett.


Recept:
"Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg sertészsír
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • lekvár tölteni
  • vaníliás porcukor beforgatni 
  • 40-45 perc pihentetés után 8 részre osztottam, gombóccá hengergettem. Lehetett volna 10-re is, hogy még apróbb kiflik legyenek.Mindegyik gombócot kerekre, egész vékonyra nyújtottam. 8 cikkre vágtam. Mindegyik vastagabb végére egy kis lekvárt tettem -én szilvalekvárt-, s felsodortam, kiflivé hajlítottam. Tepsibe rakosgattam, hagytam pihenni negyed órányit. 
  • 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütöttem.
    Még azon forrón porcukorba hengergettem őket." 

    Gerditől másoltam át a receptet.. Érdemes benézni hozzá, mert sok finom süteményt találsz nála. Havasi kiflit rendszeresen fogom sütni, most három féle lekvárral  készült: Szilva, Birsalma sajt és Ananászos alma dzsemmel de kifogom próbálni mák és dió töltelékkel is. Gerdi köszönöm a receptet! :) 

4 megjegyzés:

Gerdi írta...

Marianna, nagyon szívesen:-) Igazán örülök, hogy ízlett a süti! Szépek lettek! Az ananászos almadzsem nagyon izgalmasan hangzik, abból kérnék egyet:-)

Marianna Beszteri írta...

@Gerdi
Gerdi köszi szépen a dicséretet és a receptet is!:) Küldöm nyisd az ablakot! :)

marisz57 írta...

szépek lettek a kiflijeid, elhiszem, hogy örült neki a család!
A receptet ismerem, én is szoktam ilyet sütni szilvalekvárral.

Marianna Beszteri írta...

@marisz57
Köszi szépen Marisz! Annyira finom lett, hogy most is kel egy adag de most mákkal és dióval lesz! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis