2013. március 3., vasárnap

Mignon-ok és mini torták


Süti kedvenceim egyike. :)  Tavasz váró hangulatban készültek. Rég nem ettem, mert nem járok cukrászdába lehet, hogy baj de én vállalom. :)  Neten kutakodva kerestem a méretet és finom citromos krémet így találtam Tortafüggő Marisz oldalán méretre és krémre is. Őt régóta látogatom és nagyon kedvelem oldalát! :-) Méreten változtattam nálam a mignon-ok 4x4 cm lett.
Piskótát a régóta használtat alkalmaztam. 30x28 cm-re állítottam a sütőkeret sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem. A piskóta 10 db tojás 20 dkg liszt és 20 dkg cukorral megszokott módon készült.  
Elkészítettem Marisz citrom krémjét ami nagyon finom lett. Köszönöm szépen Marisz! :)
Citromkrém:
2 egész tojást 2 kanál liszttel, 20 dkg porcukorral 1 dl tejjel sűrűre főztem. Miután kihűlt 1 nagyobb citrom lereszelt héját és levét adtam hozzá majd 15 dkg vajjal kihabosítottam. Ez a krém ment a mignon-ba. Piskóta 2/3-t félbe vágtam és betöltöttem a krémet. Hűtőbe tettem.
A piskóta 1/3 -ba a a fenti krém főzött alapjába diót kevertem jó ötlet volt, mert ez is finom lett.
Ezt betöltöttem a fennmaradó piskótába és betettem a hűtőbe.
Első tésztát felvágtam 4x4 cm-re felvágtam a másodikat 6x7 cm-re. Mindkét tészta  egy éjszakát állt a hűtőbe. Bevonatok egy része maradékból készültek. Egyik vödrös Eszterházi fondant alján volt annyi ami egy tortára kevés lett volna itt elhasználtam mind. Gőz fölött felolvasztottam menet közben 1 kanál citromlét tettem hozzá. Felmelegedés után egyenként belemártottam a mignon-okat.
Mignon-ok kimaradó részét frissen készült Royal Icing-al vontam be. Maradékot sárgára festettem élelmiszer színező géllel és azzal dekoráltam.
Mini tortákat maradék pillecukros fondant-al vontam be és a dekorációk is abból készültek. Mini virágokat és az ezüst gyöngyöt készen vettem. Tegnap már megkóstoltuk és mindenkinek ízlett. :)
Kicsit munkás sütemény de megéri vele foglalkozni.



2 megjegyzés:

Olgis írta...

Gyönyörűek lettek! Türelmes vagy!

Mary írta...

@Olgis
Olgi néni ez szerelem ezért van hozzá türelmem! :) Köszi szépen! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis