2013. április 22., hétfő

Csőben sült csirkemell


Vasárnapi ebéd mindig gondot okoz, hogy mi legyen. Nem akartam rántani a  csirkemellet, mert szombaton tarja volt rántva. Erre jött az ötlet, hogy csőben sült csirkemell legyen. Öt adag készült belőle.
Hozzávalók:
1    kg   filézett csirkemell
2    ek.   olaj
0,5  l      tej
5   dkg   vaj + 2 dkg
5   dkg   liszt
15 dkg   trappista sajt
só, bors, szerecsendió
8  szelet fekete erdei sonka (Lidl-es)

Csirkemelleket felszeletelem megmosom papírtörlőn leszárítom. Sóval, borssal befűszerezem és olajban kisütőm. Kivajazott tepsibe teszem. Sonka szeleteket szintén kisütőm és ráteszem a csirkemell-re.


Besamel mártást készítek:
Ezután a 5 dkg vajjal 5 dkg lisztel világos rántást készítek hozzáöntöm a tejet és forrásig kavarom. Sóval, borssal , szerecsendióval fűszerezem. Rákenem a mártást a hússzeletekre.


Megszórom sajttal és 220 fokos  sütőbe teszem sülni. Gázsütőben nekem körülbelül egy órát sült.


Legfelső képen látható tálalva serpenyőben sült krumplival. Nagyon finom omlós lett a hús a besamel  finom krémet képezett rajta a ropogós sajttal. 

7 megjegyzés:

Edó írta...

Ez nagyon fincsi lehetett!

Marianna Beszteri írta...

@Edó
Edó nagyon szerettük tényleg jó lett! :)

Roza írta...

Nagyon guszta! El fogom készíteni:)

Marianna, kérlek, nézzél be hozzám, lenne valami a számodra!

Marianna Beszteri írta...

@Roza
Roza köszi a dicséretet és a díjat! :)

Verus írta...

Ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni :-)

Olgis írta...

Nézz be hozzám, egy díj vár rád!

Marianna Beszteri írta...

@Verus
Verus szerintem megéri kipróbálni. Rizzsel is nagyon jó. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis