2013. május 1., szerda

Epertorta


Egyszerű akár kezdőznek is ajánlható recept. Megszokott piskótát sütöttem 5 tojásból 8 dkg lisztből 2 dkg kakaóból és 10 dkg cukorból 23 cm-re állított keretben.  Recept itt. A kisült piskótára a vanília krém így készül: Két csomag Vanília pudingot elkészítünk 6 dl tejben én most kicsi por vaníliát tettem bele. Kihűtjük. 15 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverem ebbe keverem bele szintén habosra a kihűlt pudingot. Ezt a krémet kenem rá a tortára amit kivettem a keretből de vissza is helyezek rá.   Körülbelül 20 dkg epret megpucolok és megmosom. Vizet leszárítom róla papír törlő kendővel.  Ezután negyedekre vágtam és rátettem a krémre hűtőbe tettem. Oetker torta zselatint használati utasítás szerint elkészítem és bevonom vele a tortát. Aránylag gyorsan elkészíthető ennek ellenére nagyon finom sütemény.

           
                                                         Egy szeletkét ki kér?

3 megjegyzés:

Marika63 írta...

Én köszönöm, kérnék egy szeletet. Nagggyon guszta!

marisz57 írta...

Én is kérnék, de gondolom, már elfogyott...

Marianna Beszteri írta...

Lányok sajna elfogyott helyette a következő bejegyzés csoki tortáját tudom ajánlani! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis