2013. június 19., szerda

Sült csirke comb + töltelék.


Előző írásomban a vasárnapi ebéd volt a téma ma sült csirkecombbal  + a töltelékről írok.
Hozzávalók:
4   db   csirkecomb
só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma pucolva átnyomva és étolaj.
Fűszereket összekeverjük az étolajban. Csirkecombokat jól megmossuk és leszárítjuk   Fűszerkeverékkel  jól lekenjük a combokat és hagyjuk állni két órát ( ez lehet egy éjszaka is.).
Lefóliázott tepsiben 200 fokon 1 órát pároljuk ezután levesszük a fóliát és 1 órát sütjük ropogósra.
Töltelék hozzávalók:
1   fej    vöröshagyma
1   db    tojás
0,5 kg   gomba
4 db száraz zsemle vagy kenyér ( én 4 szelet kenyeret használtam )  , só, bors, fokhagyma, majoránna, pirospaprika, petrezselyem, étolaj. Most nem csirkemájat hanem májkrémet használtam hozzá két evő kanállal.
Gombát megpucoljuk, felszeleteljük, megmossuk és hagyjuk száradni.
Hagymát megpucoljuk felkockázzuk és olajon megpároljuk, rátesszük a gombát zsírjára sütjük, fűszerezzük és beletesszük a májkrémet. Kenyeret beáztatjuk, kicsavarjuk és rátesszük a gombás alapra. Beleütünk egy megmosott tojást jól összekeverjük és félre tesszük hűlni. Király formát kikenjük és ebbe tesszük a tölteléket fél órát sütjük. Következő részben az új krumpliról írok. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis