2013. szeptember 11., szerda

Csont leves ( sertés karaj csontból) cérna metéltel


Hozzávalók:
1   kg    karaj csont
1   cs    leves zöldség: sárga és fehér répa, karalábé, kelkáposzta, zeller, fokhagyma, vöröshagyma.
só, egész bors 3 liter víz
12  dkg    cérna metélt
Ez a mennyiség hat adagnak felel meg.
A húsos csontot jól megmossuk és 3 liter hideg vízben feltesszük főni. A habot folyamatosan szedjük le róla.  Amikor szép tiszta lesz a leve akkor tesszük bele a sót, borsot és a zöldségeket. Én lefedve  pici rést hagyva főztem készre ami körülbelül 2 óra volt. Menet közben főztem ki sós vízben a cérna metéltet.
Egyik nap Tejfölös pogácsa  készült hozzá:
                                                               
                                                           Recept itt.

Másik nap Vanília pudingos bukta volt:


                                                          Recept itt.
Tészta receptje persze. Hétköznapi menü de azért nagyon finom.  

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis