2013. október 14., hétfő

Tojásos leves



Egyszerű finom hétköznapi levesünk amihez általában kelt tésztát szoktam készíteni. Most fánk készült hozzá receptje itt található.
Hozzávalók:
2      evő kanál    liszt
2-3  evő kanál    olaj vagy zsír
2        db             tojás
2      liter             víz
ízlés szerint só, piros paprika és őrölt kömény
Rántást készítünk a zsiradékkal,  tűzről levéve hozzá keverjük a piros paprikát. Felöntjük a két liter vízzel, felforraljuk sózzuk és hozzá adjuk az őrölt köményt. Közben felverjük a két tojást forrásnál beleöntjük és forraljuk egyet. Hideg időben kimondottan jól esik egy tál meleg leves.


2 megjegyzés:

María írta...

Nagyon szeretem ezt az egyszerű és gyors levest Apával együtt. A gyerekek soha nem esznek belőle. Hihetetlen...

Marianna Beszteri írta...

@María
Nálam csak a nagy fiam nem eszi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis