2014. március 29., szombat

Mamut szelet

A mamut szelet egy diós piskóta receptje megegyezik a Fagyi szelet alap tészta receptjével.

Hozzávalók a tésztához:
5       db.        tojás
30     dkg       porcukor
9         ek.      víz
10     dkg       darált dió
20     dkg       liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
Tojásokat ketté választom, sárgáját a porcukorral kikeverem kanalanként  hozzáadom a vizet. ezután keverem hozzá a diót és a sütőporos lisztet. Felverem a tojás fehérjét és hozzákeverem az alap tésztához.
Tepsit kibélelek sütőpapírral és 28x30cm-re állított keretet teszek bele  és ebben sütöm a tésztát 210 fokra előmelegített sütőben.
Erre jön a tortáimban használt Diós krém 1,5 szeres mennyisége.

Hozzávalók a krémhez:
4,5     dl         tej
6        ek.       liszt
30     dkg       vaj vagy margarin
22,5  dkg       porcukor
15     dkg       dió
1/4 vanília rúd vagy vaníliás cukor és rum aroma
Tejből lisztből, vanília rúdból pépet főzök amit kihűtök.
 Kikavarom a vajat belekavarom a porcukrot a kihűlt pépet, rum aromát és a diót. A krémet a kihűlt tésztára kenem de előtte lehúzom róla a sütőpapírt és kivágom a keretből de ezt vissza teszem erre jön a krém ezt hűtőm körülbelül 2 órát.  Erre jön a csoki bevonat ami áll 4 ek. vízből 10 dkg cukorból 10 dkg ét csoki kis lángon krémesre keverve tűzről levéve 3 dkg vajat keverve bele ezt a diós krémre öntjük és kihűtjük.
Nagyon finom diós sütemény.




4 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nem ismertem, de tetszik nagyon, szeretem a diós, könnyed sütiket. <3

Marianna Beszteri írta...

@teller-cake
Zsuzsi ez egy régi recept és nagyon jó könnyű.

Olgis írta...

Nagyon finom, szoktam sütni. Nálunk húsvéti diós süti a neve, mert barátnőm hozta egy húsvétkor.

Marianna Beszteri írta...

@Olgis
Ahány hely annyi név Olgis! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis