2014. november 28., péntek

Zürichi kenyér

Király liszt kipróbálása volt a héten. Írás itt található róla: Király liszt. Kenyerekbe szoktam tenni tönköly lisztet is most az is innét a Család Ellátóból van itt lehet olvasni róla: Tönköly liszt.
Tapasztalatom a két kenyér kapcsán az volt, hogy könnyen kezelhető volt a tészta és mind két kenyér finom lukacsos szerkezetű bélzete és finom íze volt. Későbbiekben gondom volt a Király liszttel jelenleg Pásztói lisztet használok. 2016.08.o5.
Első kenyér receptje itt.
Kenyér készítés képekben:







Szerintem a képek mindent elárulnak! :)

Másik kenyér Limara zürichi kenyere:
Aktív kovászom  nem volt 5 gr élesztő ment bele a kovászba ami Király lisztből készült a kenyér tésztánál 20 dkg király liszt 10 dkg tönköly liszt került. Recept megegyezik Limaráéval. :)
Képek:


Előkészület sütés egyezik a jól bevált kenyeremével. A méret kisebb 780 g mig a jól bevált 1.200 g. Zürichi kenyér eddig nem sikerült most  megvagyok vele elégedve.
A lisztek ötösre vizsgáztak jó minőségűek ! :)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Marianna!

Nagyon jól néznek ki a kenyerek. Biztosan az ízük sem utolsó. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a neve annak az üvegszerű tárolónak, amibe a kenyeret teszed, majd pedig a sütőbe rakod, és honnan tudok olyat vásárolni?
Üdvözlettel: Sándor

Mary írta...

Kedves Sándor ! Köszi szépen! Kacsa sütő jénai a neve. Tesco,meg nagyobb edény boltokban lehet kapni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis