Most fázis fotókkal is bemutatom, hogy készül. Ez alapján akár kezdők is megpróbálhatják.
10-15 perc dagasztás után ( lehet kézzel, robottal, kenyérsütővel is ) ketté veszem a tésztát felét beteszem egy dagasztó tálba kelni. Másik felébe kakaót teszek és dagasztom még 4-5 percet ezt én a kenyérsütőben hagyom kelni körülbelül fél órát.
Három felé vágom.
Egyenként kinyújtom a sima és a kakaós tésztát egymásra teszem:
Megfonom:
Sütő papírral kibélelt kenyér formába teszem:
Hideg sütőben kelesztem fél órát utána lekenem a megmaradt tojássárgájával amihez egy kiskanál tejfölt kevertem.
A sütőt 150 fokra kapcsolom 15 perc után:
Amikor ekkorára megkelt 180 fokra emelem a hőmérsékletet. 30-35 percig még sütőm!
Így néz ki készen.
6 megjegyzés:
A szokásos gyönyörűség tőled!
Köszönöm Noémi!
Mary ! igazából ezt vártam, mert én is tudom, hogy nem elég egy receptet csak leirni, mögötte mindig ott van, hogyan is készítem. S ezt most itt megkaptam. Nagy gratulációm. Tudod, hogy mindíg csodálója vagyok a kalácsaidnak (is). Nagy gratula
Köszönöm Viki! Biztos mondtam imádok sütni!
Ez látszik is a kenyereiden és a kalácsaidon is :-) Jöhet a többi finomság :-)
Jön csak legyen időm!
Megjegyzés küldése