2009. december 10., csütörtök

Ízes bukta.


Hozzávalók:
 25          dkg                      liszt
   1            "                        élesztő
   2,5         "                        vaj 
   2            "                        zsír    ( tepsi kenéshez én sütő papírt teszek bele )

   4            "                        cukor
   1          db                        tojás
   1,5       dl                         tej
csipet                                  só
Töltelék:

  12         dkg                     gyümölcsíz vagy 
15-20     dkg                      túró 
                                          ízlés szerint  porcukor vaníliás cukor citrom reszelt héja.



Én kenyérsütőben dagasztom az alábbi sorrend szerint:

Tej, tojás, vaj, só, liszt, cukor, élesztő.
20 perc dagasztás után a tészta így néz ki:



Ezután 30 perc kelesztés jön:


Ezután lisztezett deszkán kb. ceruza vastagságúra  kinyújtom   hosszúkás téglalap alakúra vágom.
ráteszem a tölteléket megformázom:
 

Ekkor bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Fél órát ( duplájára) kelesztem ezután tojással lekenem.
20-25 percet sütőm. Kis hűlés után tányérra szedem vaníliás porcukorral megszórom.
 


A RECEPTET TURÓS EMIL és TRÉFÁS SÁNDOR: A mai nő szakács könyvéből vettem amit anyósomtól örököltem.  




 

2 megjegyzés:

Viki írta...

Marym! Le is mentettem ezt a finom bukta receptedet. Lehet, hogy ma még meg is sütöm ?

Marianna Beszteri írta...

@Viki
Viki próbáld ki, mert nagyon finom. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis