Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 " élesztő
2,5 " vaj
2 " zsír ( tepsi kenéshez én sütő papírt teszek bele )
4 " cukor
1 db tojás
1,5 dl tej
csipet só
Töltelék:
12 dkg gyümölcsíz vagy
15-20 dkg túró
ízlés szerint porcukor vaníliás cukor citrom reszelt héja.
Én kenyérsütőben dagasztom az alábbi sorrend szerint:
Tej, tojás, vaj, só, liszt, cukor, élesztő.
20 perc dagasztás után a tészta így néz ki:
Ezután 30 perc kelesztés jön:
Ezután lisztezett deszkán kb. ceruza vastagságúra kinyújtom hosszúkás téglalap alakúra vágom.
ráteszem a tölteléket megformázom:
Ekkor bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Fél órát ( duplájára) kelesztem ezután tojással lekenem.
20-25 percet sütőm. Kis hűlés után tányérra szedem vaníliás porcukorral megszórom.
A RECEPTET TURÓS EMIL és TRÉFÁS SÁNDOR: A mai nő szakács könyvéből vettem amit anyósomtól örököltem.
2 megjegyzés:
Marym! Le is mentettem ezt a finom bukta receptedet. Lehet, hogy ma még meg is sütöm ?
@Viki
Viki próbáld ki, mert nagyon finom. :)
Megjegyzés küldése