Megmostam a káposztát a füstölt borda csontot és feltettem párolni:
Sóval borssal erős fűszerrel izésítettem.
Kockára vágtam és megmostam a sertés combot:
Megpucoltam 4 nagy fej vörös hagymát apróra vágtam. Zsíron elkezdtem megdinsztelni:
Rátettem a kockára vágott húst fűszereztem sóval, borssal, paprikával, erős fűszerrel és fokhagymával.
Készre főztem a húst és a káposztát is:
Össze kevertem őket és kb 0,5 órát főztem őket :
Hozzávalók:
2 kg káposzta
30 dkg füstölt hús
1,5 kg sertés comb
4 nagy fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, paprika, erős fűszer.
5 megjegyzés:
Jaj, jaj Mary ! mit tettél velem ilyen késő éjszaka :-) Tudod milyen éhes vagyooooooooook ? :-) Én még igy nem hallottam elkésziteni a káposztát, de lehet hogy egyszer kipróbálom. Én mindig egyben teszem fel a husit a káposztával, de ez egy jó ötlet. Megyek is aludni, mert elcsordul a nyálacskám :-) Nagy gratula Neked. Holnap eszembe fogsz jutni ugy délidőtájt........
Vikikém! Ennek oka, hogy nyersen egyik edénybe se fér bele ennyi alapanyag. A másik oka, hogy minden meg fő volt olyan, hogy a káposzta megfőtt a hús nem vagy fordítva! Az ötlet Danitól jött! :)
De finom lehet ez a székely káposzta Mary! Az új évben rögtön elsõnek ezt fogom csinálni, mihelyt találtam füstölt húst. Sajnos, sajnos, bordát itt még nem láttam. De nagyon szeretem így is.
nagy-zsuzsa
Ma ez volt az ebédünk nagyon jól laktunk belőle!
Nagyon Boldog Új Évet kívánok!
Megjegyzés küldése