Tegnap ebédre a fenti szakácskönyvből készült az Amerika sült csirke.
Hozzávalók:
2 db csirke ( 80-80 dkg)
én 8 db közepes csirke szárnyból csináltam.
10 dkg liszt
fél teáskanál só
2 db tojás
5 evőkanál ásványvíz
fehér bors ízlés szerint
Olaj vagy kókuszzsír ( 1 kg ) a kisütéshez
A lisztet összekeverjük a sóval tojással ásvány vízzel borssal.
20 percet pihentetjük.
A csirkéket nyolc részre daraboljuk. Szárnyakat ketté vágtam ( végét levesbe főzőm).
Megmossuk leszárítjuk, besózzuk.
A zsiradékot egy olajsütőben vagy egy sütésre alkalmas mély edényben 180 fokra hevítjük.
A sütőt 100 fokra előmelegítjük.
A húsdarabokat egymás után a tésztába mártjuk és kis adagonként, hogy a forró zsiradékban
úszhassanak, ropogós pirosra sütjük. A csirke részek sütési ideje oldalanként körülbelül nyolc perc.
A megsült húst nedvszívó papírra tesszük és egy előmelegített tálon addig tartjuk a sütőben amíg az összes hús kisül.
Nagyon finom hozzá zöldborsó vagy kukorica saláta valamint a friss fehér kenyér.
Én sült krumplit sütöttem hozzá és mellé savanyúságot adtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése