Tegnap élesztett öreg-tésztás kenyeret sütöttem.
Receptet mint kenyereim többségét Limarától vettem.
Annyit változtatam rajta, hogy az elő tésztát 1 órát kelesztettem, meg 10 dkg tk. tönköly liszt ment bele.
Ami véletlen mivel nem szoktam használni (családunk egyik fele nem szereti)! Eladó a boltban össze cserélte.
Kiderült, hogy megeszik tk. liszttel is! Igy veszek máskor is!
Dagasztás után 40 percet kelt:
Megformáztam sütő zacskóba tettem:
Duplájára kelesztettem és bevágtam:
Kelt még 10 percet 230 fokra melegített sütőben készre sütöttem.
A kész kenyér fent látható!
13 megjegyzés:
Mary!
Csodálatosan szép kenyér!!
Köszönöm Kati!
Gratulálok Mary, nagyon szép lett a zacskóban sült kenyered,ha további tippek is érdekelnek a kenyérsütésről nézz szét ismét az oldalamon. :)
Köszönöm Dorothy! Körbe nézek!
Mary! lehet, hogy már álmi vagyok, homályosits már föl. Most öregtésztával csináltad, vagy 1 órás kovásszal ???? - ha még mos tolvasod. S.O.S válasz, mert nincs csak egy szelet kenyerünk :-)
Öreg tésztával Viki! Több mint egy hetessel!
Oké. Köszi Mary ! éppen, amikor beszéltünk nálam, akkor csináltam az öregtésztám holnapra. De ez a dög dagasztógépem elkezdett ugrálni. Ugy megijedtem, azt hittem bekrepált, de azuram jól bedugta a dagasztó kart és már szuper.
Na de akkor most még mindig nem értem: az egy hetes öregtésztádat még egy óráig kelesztetted, vagy a kenyered kelt még egy óráig. Lehet, hogy ma nem vagyok a helyzet magaslatán. Megártott az erőspaprika darálás :-)
Nyanyából csináltam egy alap tésztát Limara receptjében ott van. Ezt kelesztettem 1 órát Limara 2 ír de nekem az sok lenne. Utána ebből az alapból + még ami Limaránál van készül az egész tészta. Aztán duplájára kelesztem formázom megint duplájára kel s bevágom és 1/4 óra múlva sütőm.
oké Mary ! köszi, én is igy értelmeztem, csak az este dühöngtem egy kicsit a dagasztógép miatt, és már majdnem éjfél is közeledett. Lehet, hogy azért kavartam meg az agyamban a dógokat :-) Köszi.
Ha először csinálok valamit Viki többször átolvasom! Gondolom fáradt is voltál!
de még mennyire fáradt Mary ! Én nagyon ritkán készitek öregtésztával, nyanyával. Ha kreálni akarok, akkor nekem a gyorskovász jobban bejön, azt meg már nagyon mérni sem szoktam. Tudod megy az már kapásból :-)
Na de végre az erőspaprikám is le van darálva, de a dagasztógépem végleg bekrepált :( sajna
Sajnálom Viki a Dagasztógéped. Kenyér dagasztásra jobb szerintem a Kenyérsütő! Használtam dagasztót így tapasztaltam!
Megjegyzés küldése