2010. február 4., csütörtök

Tönköly lisztes kiflik.

 
Kiindulás Limara Jól bevált kenyere volt.
Tej helyett kefirt tettem bele.
Liszt keverési arány:
10   dkg     tk.  tönköly liszt
10   dkg    fehér tönköly lisz
15   dkg    rétes liszt
15    dkg    sima liszt 
Ezután  20 perc dagasztás, 30 perc kelesztés után átforgatom a tésztát ismét 30 perc kelesztés.
Formázás után sütő zacskóba teszem kelesztem  fél órát jól bespriccelem 200 fokon sütőm.
Ebből a mennyiségből   10 db kifli van.

2 megjegyzés:

Viki írta...

Én még kiflit soha sem sütöttem, de olyam szépeket csináltok, hogy kénytelen leszek már egysszer belevágni.

Mary írta...

Néha szoktam de szerintem a kenyér kiadósabb.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis