Hozzávalók:
70 dkg kelkáposzta
2 db közepes krumpli
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 pár frankfurti virsli
5 dkg füstölt szalonna
só, őrölt bors, majoránna, őrölt kömény, liszt, zsír, piros paprika ízlés szerint.
Maradt egy fél kelkáposzta mivel az főzelék volt így most leves lett a maradékból!
Először csíkokra vágtam a kelkáposztát feltettem főni:
Felforraltam és leöntöttem róla a vizet ( nem lesz annyira puffasztó).
Új vízzel feltettem főni beletettem a hagymát, fokhagymát, kockára vágott krumplit és a fűszereket kivéve a pirospaprikát.
Felkockáztam a szalonnát, felkarikáztam a virslit.Tudom nem magyar de az utóbbi időben rendszeresen használok landhof termékeket. Lehel piacon az első emeleten majdnem az otp mellett van egy bolt nagyon jó áron lehet kapni érdemes benézni aki arra jár.
Kicsi zsíron megpirítottam a szalonnát és a virslit.
A leves már majdnem megfőtt kivettem a hagymát és a fokhagymát.
Bele tettem a virslit szalonnával. A fenn maradó zsiradékon rántást készítettem.
Pirospaprikát és vizet adtam hozzá. Beleöntöttem a levesbe, folytonos kavarás mellett készre főztem.
Saját készítésű burgonyás kenyérrel tálaltam:
2 megjegyzés:
Nagyon guszta és a virsli ahogy süldögél :)
Nem ezt a fajtát vettem, hanem az elején, annál a nagy felvágottasnál kimérve. De kipróbálom, megnézem van-e ilyen fajta
Mint írtam fenn az emeleten van.
nagyon finom sonkák és egyéb felvágottak vannak rendszeresen járok oda. Megéri nagyon olcsóbb mint a multik!
Megjegyzés küldése