2010. március 3., szerda

Frankfurti leves.

A borsos tokányhoz hasonlóan ezt az ételt is több receptből raktam össze.   Neten több féle elkészítési módot találtam ennek az ötvözése lett a Frankfurti leves. Nem jelölök meg oldalt , mert többet kéne remélem ezzel nem sértek meg senkit!
Hozzávalók:
70    dkg      kelkáposzta
  2      db      közepes krumpli
  1     fej       vörös  hagyma
  2     gerezd    fokhagyma
  3     pár      frankfurti virsli
  5     dkg     füstölt szalonna
  só, őrölt bors, majoránna, őrölt kömény, liszt, zsír, piros paprika ízlés szerint.
    
Maradt egy fél kelkáposzta mivel az főzelék volt így most leves lett a maradékból!
Először csíkokra vágtam a kelkáposztát feltettem főni:
Felforraltam és leöntöttem róla a vizet ( nem lesz annyira puffasztó).
Új vízzel feltettem főni beletettem a hagymát, fokhagymát, kockára vágott krumplit és a fűszereket kivéve a pirospaprikát.
 
 Felkockáztam a szalonnát, felkarikáztam a virslit.
 
Tudom nem magyar de az utóbbi időben rendszeresen használok  landhof termékeket. Lehel piacon az első emeleten majdnem az otp mellett van egy bolt nagyon jó áron lehet kapni érdemes benézni aki arra jár.

Kicsi zsíron megpirítottam a szalonnát és  a virslit.
A leves  már majdnem megfőtt kivettem a hagymát és a fokhagymát.
Bele tettem a virslit szalonnával. A fenn maradó zsiradékon rántást készítettem.
Pirospaprikát és vizet adtam hozzá. Beleöntöttem a levesbe, folytonos kavarás mellett készre főztem.
Saját készítésű burgonyás kenyérrel tálaltam:
 




2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta és a virsli ahogy süldögél :)

Nem ezt a fajtát vettem, hanem az elején, annál a nagy felvágottasnál kimérve. De kipróbálom, megnézem van-e ilyen fajta

Mary írta...

Mint írtam fenn az emeleten van.
nagyon finom sonkák és egyéb felvágottak vannak rendszeresen járok oda. Megéri nagyon olcsóbb mint a multik!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis