2010. március 13., szombat

Gesztenyés torta.

Tegnap a torta keretet próbáltam ki. Laza szerkezetű piskótát sütöttem.

Hozzávalók:
  6     db       tojás
18   dkg     cukor
  9   dkg     liszt
  3   dkg     kakaó
  1   dkg     sütőpor

Tojásból először a fehérjét felverjük félig. ( Robot gép magas fokozat.) Utána hozzáadjuk a cukrot ezzel is verjük. Egyenként beletesszük a tojás sárgáját. Teljesen felverjük. Robotgép legkisebb  fokozatával kanalanként hozzáadjuk az átszitál liszt, kakaó keveréket.
A torta karikát 22 cm-re állítottam. Tepsibe  sütőpapírt tettem közepére tettem a torta karikát.
Bele öntöttem a piskótát. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem.
Egy gondom volt a kerettel, hogy picit kifolyt a piskóta de amúgy nagyon könnyű piskóta lett:


Krém hozzávalók: 
 5        dl     hulala tejszin
 1        cs.   gesztenye massza
10      dkg  porcukor
                 rum ízlés szerint

Gesztenye masszát porcukorral rummal kikeverem  ( robotgép habverőjével). 
Hozzá adom a hulala tejszínt könnyű krémet keverek ki belőle.  
A kihűlt piskótát ketté vágom   megtöltöm a krém felével. Ráteszem a másik felét a krémmel vonom be.
Ami marad abba keverek egy kávés kanál kakaót.
Ízlés szerint dekorálom.
 

4 megjegyzés:

Brigitta írta...

Fincsi lehet,szeretem a gesztenyés sütit!Szép lett!:))

Maryenne írta...

Köszönöm Brigi! Már alig van belőle!

Bianka írta...

gesztenye bármikor, bármennyi :)

Maryenne írta...

Nálunk is Bianka!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis