Tegnap a torta keretet próbáltam ki. Laza szerkezetű piskótát sütöttem.
Hozzávalók:
6 db tojás
18 dkg cukor
9 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 dkg sütőpor
Tojásból először a fehérjét felverjük félig. ( Robot gép magas fokozat.) Utána hozzáadjuk a cukrot ezzel is verjük. Egyenként beletesszük a tojás sárgáját. Teljesen felverjük. Robotgép legkisebb fokozatával kanalanként hozzáadjuk az átszitál liszt, kakaó keveréket.
A torta karikát 22 cm-re állítottam. Tepsibe sütőpapírt tettem közepére tettem a torta karikát.
Bele öntöttem a piskótát. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem.
Egy gondom volt a kerettel, hogy picit kifolyt a piskóta de amúgy nagyon könnyű piskóta lett:
Krém hozzávalók:
5 dl hulala tejszin
1 cs. gesztenye massza
10 dkg porcukor
rum ízlés szerint
Gesztenye masszát porcukorral rummal kikeverem ( robotgép habverőjével).
Hozzá adom a hulala tejszínt könnyű krémet keverek ki belőle.
A kihűlt piskótát ketté vágom megtöltöm a krém felével. Ráteszem a másik felét a krémmel vonom be.
Ami marad abba keverek egy kávés kanál kakaót.
Ízlés szerint dekorálom.
4 megjegyzés:
Fincsi lehet,szeretem a gesztenyés sütit!Szép lett!:))
Köszönöm Brigi! Már alig van belőle!
gesztenye bármikor, bármennyi :)
Nálunk is Bianka!
Megjegyzés küldése