Ez a torta gyorsan elfogyott, elfelejtettem szeletelve fotózni. Amikor eszembe jutott már nem volt belőle.
Gondolom finom volt ezért történt ez! :) Nekem is nagyon ízlett igaz én mindent szeretek ami puncsos.
Piskóta hozzávalók:
5 db tojás
30 dkg cukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaó
1 dkg szódabikarbóna
5 kanál viz
Krém:
2 csomag puncs pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
rum aroma
Dekorációs krém:
10 dkg margarin
1 dkg kakaó
2 dkg porcukor
Tojásokat szétválasztom. Fehérjét kemény habbá verem. Sárgáját a cukorral kanalanként a vízzel jó alaposan felverem (kb 10 perc). Habverő legmagasabb fokozatán.
1-es fokozatra leveszem a habverőt kanalanként hozzá keverem a tojás fehérjét és a liszt kakaó keverékét.
200 fokos sütőben 40 percet sütöttem.
Közben 6 dl tejből 2 puncs pudingból pudingot főzők.
Kihűtöm. 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral kis rum aromával jól kikeverem hozzá adom a kihűlt pudingot ezzel is jól kikeverem.
A kihűlt piskótát ketté vágtam megtöltöttem a 2/3 krémmel. Oldalát tetejét megkentem a maradék 1/3 krémmel. Dekoráltam a margarin porcukor kakaó jól kikevert krémjével.
6 megjegyzés:
Mary ez fantasztikusan néz ki, biztosan nagyon finom is.
Köszi Yldy tényleg nagyon finom.
Jól néz ki.:))
Móni köszönöm szépen.
Nagyon szeretem a puncsos desszerteket és azt hiszem ez is nagyon imádnám
Valószínű Bianka!:)
Megjegyzés küldése