2010. június 18., péntek

Puncs krémes torta.

Ez a torta gyorsan elfogyott, elfelejtettem szeletelve fotózni. Amikor eszembe jutott már nem volt belőle.
Gondolom  finom volt ezért történt ez! :) Nekem is nagyon ízlett igaz én mindent szeretek ami puncsos. 

Piskóta hozzávalók:
 5   db     tojás
30  dkg   cukor
18  dkg   liszt
2    dkg   kakaó
1    dkg   szódabikarbóna
5  kanál   viz

Krém:
2 csomag   puncs pudingpor
6   dl          tej
15  dkg      porcukor
20  dkg      margarin 
                  rum aroma

Dekorációs krém:

10  dkg    margarin
  1  dkg    kakaó
  2  dkg    porcukor
 
Tojásokat szétválasztom. Fehérjét kemény habbá verem. Sárgáját a cukorral kanalanként a vízzel jó alaposan felverem (kb 10 perc). Habverő legmagasabb fokozatán.
1-es fokozatra  leveszem a habverőt kanalanként hozzá keverem a tojás fehérjét és a liszt kakaó keverékét.
200 fokos sütőben 40 percet sütöttem.
Közben 6 dl tejből 2 puncs pudingból pudingot főzők.
Kihűtöm. 20 dkg margarint 15 dkg  porcukorral kis rum aromával jól kikeverem hozzá adom a kihűlt pudingot ezzel is jól kikeverem.
A kihűlt piskótát ketté vágtam megtöltöttem a 2/3 krémmel. Oldalát tetejét megkentem a maradék 1/3 krémmel. Dekoráltam a margarin porcukor kakaó  jól kikevert krémjével.

6 megjegyzés:

Yldyco írta...

Mary ez fantasztikusan néz ki, biztosan nagyon finom is.

Mary írta...

Köszi Yldy tényleg nagyon finom.

Mónika írta...

Jól néz ki.:))

Mary írta...

Móni köszönöm szépen.

Bianka írta...

Nagyon szeretem a puncsos desszerteket és azt hiszem ez is nagyon imádnám

Mary írta...

Valószínű Bianka!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis