2010. augusztus 23., hétfő

Fehér csoki fagyi.

Nyár végére hozok még egy kis fagyit.
Vanília és a csokoládé capuccino  mellett ez is nagy kedvenc. Főleg Dani fiam imádja a  fehér csokit rágondoltam amikor kipróbáltam.
Hozzávalók:
0,5   dl    tej
5 dkg fehér csoki
3   db   tojás
10  dkg   porcukor
0,5 csomag vaníliás cukor
200   gr   tejszín

Tejet felteszem melegedni. Tojásokat a por és vaníliás cukorral felverem.
Tej  felmelegszik akkor beleteszem az összetördelt fehér csokit.
Csoki felolvadása után összekeverem a tejet a felvert tojásokkal majdnem forrásig kavargatva felfőzőm mint a pudingot . Hideg vízbe állítom hagyom jól kihűlni. 
Egy éjszakára lehet hűtőbe tenni vagy egy órára mélyhűtőbe.
Pici sóval felverem a tejszínt hozzákeverem a fagyi alaphoz.
24 órája fagyasztóban álló  tartályba teszem és 2x 15 percet kevertetem.
Első 15 perc után átkavarom és oldaláról leszedem a ráfagyott vékony fagyi réteget!
 Lehet szóratót, tejszínt is rátenni de szerintünk magában a legfinomabb.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet. Én fehér csoki fan vagyok

Mary írta...

Finom bizony én is szeretem! :)

Mónika írta...

Fagyi jöhet ide is, bár gyakorta csinálom én is.

Mary írta...

Szerintem Móni nem lehet abba hagyni a fagyit!

Unknown írta...

Egy észrevétel: életemben először most készülök fehércsokis fagyit csinálni a vadiúj fagyigépemmel, de én keveslem azt a 0,5 dl tejet...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis