2010. október 29., péntek

Zöldbab főzelék pulyka pörkölttel. II/1 Zöldbab főzelék.




Zöldbab főzeléket szoktuk fasírttal sült hússal is enni de legjobban pörkölttel szeretjük.
Most mirelit zöldbabból készült.
Körülbelül fél kiló zöldbabból, só, babérlevél,  fokhagyma, vega fűszer került bele.
Meleg vízben teszem fel főni forrásnál belekerülnek a fűszerek. Puhára főzőm.
Habarni szoktam de még ez előtt beleteszem az ecetet és a cukrot ( ízlés szerint).
Tettem bele a pörköltből egy kis szaftot is nagyon finom ízt kap tőle.
2  dl tejfölt fél kanál liszttel jól kikeverem meleg vízzel  felöntöm ( nem kell sok kb 0,5 deci) .
Behabarom vele a főzeléket és összeforralom.
Este felé várható a pulyka pörkölt receptje.
Kedden készült a szelet kenyér szombati mellette nincs benne tartósító még is kedden is finom! :)

6 megjegyzés:

Ildy írta...

Nagyon guszta, bár a főzelékeket én is fasírttal eszem vagy magában.

Maryenne írta...

Köszönöm Ildy! Csak itt nálunk három fiú van és nagyon húsevők! :)
Azért szeretik a főzeléket is!:)

Bianka írta...

De rég ettem zöldbabot. Nagyon finom lehet, főleg pörivel

Maryenne írta...

Lidlbe veszem a mirelitet tényleg finom volt.

Viki írta...

Mary! Én üresen kérnék szépen egy jóóóóó nagy tányér zöldbabfőzeléket. Imádom, de csak üresen. Ugye milyen szerény vagyok? :-)

Maryenne írta...

Küldök Viki szívesen!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis