2010. december 1., szerda

Pacal pörkölt

Férfias  ételnek számít de azért én is kedvelem. 
Pörkölt alapot készítünk 1 kiló abált pacalhoz számítva: 
3  fej  vörös hagymát olajon megpárolok sózom, borsozom, piros paprikát, csípős paprikát és majoránnát fokhagymát teszek hozzá persze felöntöm vízzel. Lehet beletenni persze paprikát paradicsomot  is. Összefőzöm beleteszem az előfőzött pacalt.
Puhára párolom ez akár három óra is lehet.  
Sós vízben főtt krumplival és savanyúsággal tálalom ( lemaradt a képről).   

8 megjegyzés:

Edó írta...

Mary,a kedvencem!Sajnos sosem készítettem,mert itthon senki nem enné meg..amikor a balatonon dolgoztam,napi szinten ettem.

Maryenne írta...

Mi is szeretjük de nincs olyan sokat.
Néha azért egyél, mert nagyon finom.
Készíthetsz is Edó adagonként lefagyaszthatod!

Bianka írta...

Én meg még sosem ettem, mert senki nem szereti a családban :)

Maryenne írta...

Én is felnőtt fejjel kóstoltam meg először Bianka!:)

Edó írta...

Mary,az is jó ötlet!Mindig nagyon kívánom.

Maryenne írta...

Ugye Edó megérsz annyit. Nem nagy munka szépen magában fő! :)

ivan írta...

Nálam,(de csak nálam) ünnepi fogásnak számit.Mi nem készítjük, de van egy szakács barátom, én adom neki a halat, ő adja a kész pacalt.Mivel a tiedet csak nézni tudom,kénytelen vagyok elfogyasztani(de azonnal)az itthonit.

Maryenne írta...

Iván ez jól esett ! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis