Férfias ételnek számít de azért én is kedvelem.
Pörkölt alapot készítünk 1 kiló abált pacalhoz számítva:
3 fej vörös hagymát olajon megpárolok sózom, borsozom, piros paprikát, csípős paprikát és majoránnát fokhagymát teszek hozzá persze felöntöm vízzel. Lehet beletenni persze paprikát paradicsomot is. Összefőzöm beleteszem az előfőzött pacalt.
Puhára párolom ez akár három óra is lehet.
Sós vízben főtt krumplival és savanyúsággal tálalom ( lemaradt a képről).
8 megjegyzés:
Mary,a kedvencem!Sajnos sosem készítettem,mert itthon senki nem enné meg..amikor a balatonon dolgoztam,napi szinten ettem.
Mi is szeretjük de nincs olyan sokat.
Néha azért egyél, mert nagyon finom.
Készíthetsz is Edó adagonként lefagyaszthatod!
Én meg még sosem ettem, mert senki nem szereti a családban :)
Én is felnőtt fejjel kóstoltam meg először Bianka!:)
Mary,az is jó ötlet!Mindig nagyon kívánom.
Ugye Edó megérsz annyit. Nem nagy munka szépen magában fő! :)
Nálam,(de csak nálam) ünnepi fogásnak számit.Mi nem készítjük, de van egy szakács barátom, én adom neki a halat, ő adja a kész pacalt.Mivel a tiedet csak nézni tudom,kénytelen vagyok elfogyasztani(de azonnal)az itthonit.
Iván ez jól esett ! :D
Megjegyzés küldése