Miért habos túrós? Azért, mert nem szabályos Rákóczi túrós hanem maradék pite tészta aljából készült recept itt. Történetem lényege, hogy nem volt itthon 1 kg túró a pitéhez hanem csak 75 dkg ezért kisebb pitét készítettem kimaradt tészta ment a hűtőbe. Következő vásárlásnál vettem szintén 75 dkg túrót arra gondolva, hogy két rámás doboz tojás fehérjém van a fagyasztóban. 15 dkg porcukor ment a túróhoz meg citromhéj és vaníliás cukor meg egy tojás sárga ez ment rá a kinyújtott tepsibe és sütő keretbe tett tésztára. Ez így ment a sütőbe 180 fokon 20 percet sütöttem.
Fehérjét amit nem tudom hány darab volt (bocsi) félig felvertem tettem bele 15 dkg porcukrot ezzel jó keményre vertem. Rátettem a túróra és tovább sütöttem (inkább szárítottam) 140 fokon. Körülbelül 20 percig de ezt jobb figyelni. Családom szerint finom lett!
Fehérjét amit nem tudom hány darab volt (bocsi) félig felvertem tettem bele 15 dkg porcukrot ezzel jó keményre vertem. Rátettem a túróra és tovább sütöttem (inkább szárítottam) 140 fokon. Körülbelül 20 percig de ezt jobb figyelni. Családom szerint finom lett!
12 megjegyzés:
Isteni lehet
Mary,csodás és biztosan nagyon finom!!Imádom a túrósat,legyen az torta,bukta vagy bármi!Van még egy falatnyi?
Bianka az volt!
Kata köszönöm sajna elfogyott!
Látszik, hogy milyen könnyű sütike! Csodás!
Köszi Eri!:)
Mary,de imádom az ilyen sütiket,nagyon szépre sikerült!:-)
Csodásan néz ki!
Ditta mi is szeretjük! Köszönöm a dicséretet!:)
Móni köszönöm!:)
Szép lett a sütid!
Guszta nagyon!
Juci köszönöm szépen!:)
Marym ! Ez abszolut nem úgy néz ki, mint ami maradékból készült. Jaj de szeretem a habostúrüst, s iszhonyú régen ettem. Nagyon gusztusos lett, s tuti finom is. Ügyi vagy.
Vikikém mi vagyunk a maradék hasznosítok!:D
Köszi szépen!:)
Megjegyzés küldése