2011. február 14., hétfő

Habos túrós

Miért habos túrós? Azért, mert nem szabályos Rákóczi túrós hanem maradék pite tészta aljából készült recept itt. Történetem lényege, hogy nem volt itthon 1 kg túró a pitéhez hanem csak 75 dkg ezért kisebb pitét készítettem kimaradt tészta ment a hűtőbe. Következő vásárlásnál vettem szintén 75 dkg túrót arra gondolva, hogy két rámás doboz tojás fehérjém van a fagyasztóban. 15 dkg porcukor ment a túróhoz meg citromhéj és vaníliás cukor meg egy tojás sárga ez ment rá a kinyújtott tepsibe és sütő keretbe tett tésztára. Ez így  ment a sütőbe 180 fokon 20 percet sütöttem.
Fehérjét amit nem tudom hány darab volt (bocsi) félig felvertem tettem bele 15 dkg porcukrot ezzel jó keményre vertem. Rátettem a túróra és tovább sütöttem (inkább szárítottam) 140 fokon. Körülbelül 20 percig de ezt jobb figyelni. Családom szerint finom lett!

12 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni lehet

Kata írta...

Mary,csodás és biztosan nagyon finom!!Imádom a túrósat,legyen az torta,bukta vagy bármi!Van még egy falatnyi?

Mary írta...

Bianka az volt!
Kata köszönöm sajna elfogyott!

Praliné Zsuzsi írta...

Látszik, hogy milyen könnyű sütike! Csodás!

Mary írta...

Köszi Eri!:)

Ditta tortái írta...

Mary,de imádom az ilyen sütiket,nagyon szépre sikerült!:-)

Mónika írta...

Csodásan néz ki!

Mary írta...

Ditta mi is szeretjük! Köszönöm a dicséretet!:)
Móni köszönöm!:)

Juci írta...

Szép lett a sütid!
Guszta nagyon!

Mary írta...

Juci köszönöm szépen!:)

Viki írta...

Marym ! Ez abszolut nem úgy néz ki, mint ami maradékból készült. Jaj de szeretem a habostúrüst, s iszhonyú régen ettem. Nagyon gusztusos lett, s tuti finom is. Ügyi vagy.

Mary írta...

Vikikém mi vagyunk a maradék hasznosítok!:D
Köszi szépen!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis