2011. február 20., vasárnap

Töltött káposzta


Kiskuktánál  láttam gerslivel töltött káposztát. Mivel múltkorában a Lidl-ben vettem gerslit és még nem próbáltam ki így most jött az alkalom a kipróbálásra. 
Én simán olajon megpirítottam 20 dkg gerslit felöntöttem dupla mennyiségű vízzel megsóztam borsoztam .  
Felforraltam elzártam a gázt rátettem a fedőt és letakartam konyharuhával.
Így hagytam 15 percet.
1 kg pulyka darált húshoz hozzáadtam a gerslit 1 darab tojást, sót, borsót, pirospaprikát, 2  gerezd fokhagymát. Jól összegyúrtam betöltöttem a levelekbe amit feltekertem.
12 db levélbe töltöttem. 
30 dkg kolozsvári szalonnát felkockáztam zsíron megsütöttem.
3 fej vöröshagymát megpucoltam felaprítottam rátettem a szalonnára együtt pároltam őket.
Adtam hozzá sót, borsót, csípős paprikát, majoránnát, piros paprikát, fokhagymát vizet pörkölt alapot készítettem.
1 kg ( kevés lett legközelebb duplája kell) savanyú káposztát megmostam felét a pörkölt alapra tettem, ráraktam a töltelékeket erre a másik fele káposztát együtt puhára főztem ( körülbelül 2 óra kellett).
Tejföllel tálaltam. Gerslivel nekem jobban ízlett mint rizzsel!

9 megjegyzés:

Mónika írta...

Nagyon finom lehetett!

Maryenne írta...

Az volt Móni!:)

Ditta írta...

Nagyon imádom Mary,bármennyit megeszek belőle!:-)

Maryenne írta...

Ditta nem csodálom.:)

Viki írta...

Marym! Imádom a töltöttkáposztát. Tavaly én is kipróbáltam gerslivel, de én nem főztem elő. Lehet, hogy eltaláltam a mennyiséget ? nem is tudom, de nagyon finomra sikerült. Most a tiedér mozdult meg a gyomornedvem :))

Maryenne írta...

Vikikém még van kérsz?

Juci írta...

Még gerslivel nem próbáltam, legközelebb!!
Biztos finom lehet!

Bianka írta...

Ez az étel a leg, leg számomra

Maryenne írta...

Örülök Bianka, hogy szereted!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis