Kiskuktánál láttam gerslivel töltött káposztát. Mivel múltkorában a Lidl-ben vettem gerslit és még nem próbáltam ki így most jött az alkalom a kipróbálásra.
Én simán olajon megpirítottam 20 dkg gerslit felöntöttem dupla mennyiségű vízzel megsóztam borsoztam .
Felforraltam elzártam a gázt rátettem a fedőt és letakartam konyharuhával.
Így hagytam 15 percet.
1 kg pulyka darált húshoz hozzáadtam a gerslit 1 darab tojást, sót, borsót, pirospaprikát, 2 gerezd fokhagymát. Jól összegyúrtam betöltöttem a levelekbe amit feltekertem.
12 db levélbe töltöttem.
30 dkg kolozsvári szalonnát felkockáztam zsíron megsütöttem.
3 fej vöröshagymát megpucoltam felaprítottam rátettem a szalonnára együtt pároltam őket.
Adtam hozzá sót, borsót, csípős paprikát, majoránnát, piros paprikát, fokhagymát vizet pörkölt alapot készítettem.
1 kg ( kevés lett legközelebb duplája kell) savanyú káposztát megmostam felét a pörkölt alapra tettem, ráraktam a töltelékeket erre a másik fele káposztát együtt puhára főztem ( körülbelül 2 óra kellett).
Tejföllel tálaltam. Gerslivel nekem jobban ízlett mint rizzsel!
9 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett!
Az volt Móni!:)
Nagyon imádom Mary,bármennyit megeszek belőle!:-)
Ditta nem csodálom.:)
Marym! Imádom a töltöttkáposztát. Tavaly én is kipróbáltam gerslivel, de én nem főztem elő. Lehet, hogy eltaláltam a mennyiséget ? nem is tudom, de nagyon finomra sikerült. Most a tiedér mozdult meg a gyomornedvem :))
Vikikém még van kérsz?
Még gerslivel nem próbáltam, legközelebb!!
Biztos finom lehet!
Ez az étel a leg, leg számomra
Örülök Bianka, hogy szereted!:)
Megjegyzés küldése