Kezdésnek egy egyszerűre vágytam! Fehér csokit nagyon szeretjük. Ganache-t is nagyon használtam torták bevonásához meg desszertként is. Praliné Paradicsomba láttam ezt a csodát de ebbe még nem mertem elsőre belevágni hát jött ez az egyszerűbb de ennek ellenére nagyon finom bonbon.
10 dkg fehér csokit temperáltam az alábbi 2. módszerrel. A beoltásos módszert használtam.
2/3 csokit felolvasztottam gőz fölött 1/3 csokival vissza hűtöttem 31-32 fokra.
Kanállal kivettem belőle és vártam, hogy megszilárduljon ha fényes akkor jó!
Bonbon formát a temperált fehér csokival kikentem ecsettel. Betettem a formát a hűtőbe hűlni.
Közben elkészítettem a ganache-t 1 dl tejszínt felmelegítettem beleszórtam kockára tört15 dkg étcsokit,
Ezt együtt krémesre kevertem levéve a tűzről hagytam hűlni. Ezután habzsákba tettem és rátöltöttem a fehér csokis formára. visszament a hűtőbe hűlni. Körülbelül egy órát. Ezután újra temperáltam a maradék fehér csokit és ezzel lefedtem a bonbonokat. Ismét hűtőbe ment jó fél óra múlva kiszedtem őket.
Későbbiekben bővebben írok a formáról amit használtam és arról, hogy mit fogok használni.
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehet!:-)
Csuda elegáns bonbon lett! Kíváncsi vagyok a beszámolódra a formákról!
Nelli sikere van a családban és a barátainknak is ízlett. :)
Köszönöm Eri! Tegnap rendeltem szilikon formákat ! Lehet,hogy megvárom míg megérkezik és utána írok.:)
Fenségesek lettek
Köszi Bianka! :)
Megjegyzés küldése