2011. április 30., szombat

Tepertős pogácsa

Képen már bemutattam itt ezt a finom pogácsát igértem receptet is az után, hogy az 50. olvasom megkapja email-on. Erinacea volt az és ez is rég történt. Héten újra sütöttem és eszembe jutott, hogy képpel együtt jön a recept is! 
Tepertős pogácsa
Harminc dkg finomlisztet elmorzsolunk 10 dkg darált tepertővel 8 dkg zsírral megsózzuk és összegyúrjuk egy tojássárgájával és 2 kanál tejfölben feloldott 1 dkg élesztővel.
Annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy a tészta ne legyen kemény és jól kidolgozzuk. Kinyujtjuk háromszor hajtogatjuk. Itt most az én megjeg yzésem jön 0,5 óránként hajtogattam 3x  megéri, mert nagyon könnyű lesz igy.
3. hajtogatás után is pihent fél órát utána másfél ujjnyi vastagra nyujtjuk a tetejét bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Pogácsákat sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk 1 órát pihetetjük aztán megkenjük tojássárgájával, jó meleg sütőben (200 fok) sárgára sütjük.
A recept Pelle Józsefné: Csemegék könyvéből származik.
1987-ben vettem nagyfiam Dani születése évében. Azota sok finomságot  készitettem el e könyvből.

Lusta voltam és az email-ból másoltam ide remélem megbocsájtjátok! :)


4 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon jó kis recept, pont a múlt héten sütöttem én is! Szigorúan 3-szor hajtogattam, és szuper úgy!

Mary írta...

Örülök Eri, hogy megsütötted!! Fontos a hajtogatás!:)

Ditta tortái írta...

Nagyon fincsi lehet Mary,egy pár darabot bekapkodnék:-)

Mary írta...

Finom volt Ditta! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis