2011. május 5., csütörtök

Vaj vagy margarin?

Kép innét.

Találtam egy írást a napidoktor.hu oldalán. Ami azért érdekes, mert itt írtam a margarinról és erre itt e cikk.
Használok margarint és vajat is eddig nem volt gondom a Rama margarinnal de most igen.
Azt nem tudom, hogy ez véletlen volt és merjem használni vagy váltsak másra. Várom véleményetek!

10 megjegyzés:

Vali írta...

Én évek óta vajat használok, a margarint kerülöm. A süteményekhez mindenképp, a főzéshez meg ritkábban.

Vica írta...

Nem használok margarint miota tudom kb. olyan mintha müanyaggal tömném magam.Hálistennek ahol élek meg is kímélnek minket mert itt nincs dobozos margarin,sőt csak kicsomagolt is kb.2 féle.Miota másik országban élek észre vettem sajnos otthon mennyi szemetet etetnek meg a néppel.(én is közéjük tartoztam és nagyon szégyenlem magam)

Bianka írta...

Jó kérdés, sütibe még Ramazok, de vacsira átgondolom :)Imádom a vajat is

Mary írta...

Egyszerre válaszolok kettőtöknek.
De akkor egy orvosi lap, miért írja azt, hogy jobb a margarin csak azt nem értem! Csokibevonathoz például jobbnak tartom s vajat. De sajna az ára miatt meg margarint használok a sütéshez!
Vica megkérdezhetem, hogy hol élsz?

Renée írta...

Én egy élelmiszeripari mérnök ismerősömmel beszéltem erről a témáról már évekkel ezelőtt. Ő mondta nekem, hogy nagyon szép és jó, amit a margarinok telítetlen zsírsav-tartalmáról hangoztatnak, azonban a gyártási folyamatok során ahhoz, hogy jó feldolgozható legyen, telítik azokat. Úgyhogy végeredményben mindegy. Ráadásul nincs is olyan nagy különbség az egyes termékek között, mint ahogy az áruk mutatja.
Arra én is kíváncsi lennék, hogy Vica hol él...
Sajnos a magyar lakosságot valóban elárasztotta az olcsón előállított szemét. Nem csoda, hogy annyi új emésztőrendszeri daganatos beteg van. :(

Mary írta...

Bianka egyszerre írtuk! Én már nehezen igazodok ki.

Renée hát engem azért izgat az egész, mert autista fiam se mindegy mit eszik. Ő tudatosan nagyon sok gyümölcsöt müzlit meg főzeléket eszik. Viszont az is kiderült még gyerek korában, hogy egyes szénsavas üdítők és édesítő szerek hiperaktivitást váltanak ki. Elhagyásuk meg a nagyon sós dolgok elhagyása szépen csökkentette a hiperaktivitását. Tehát kell tudatosság.

Vica írta...

Olaszországban élek a közepén.A városunkban 5 nagy kereskedelmi láncnak van boltja(ha jól számoltam).Ezek közt vannak hiperek is.Margarin nincs de annál többféle vaj.
És ha jól tudom itt minden oviban és bölcsiben csak bio termékekböl főznek a gyerekeknek(ugy tudom előirás!!!hogy nem használhatnak mást)

Mary írta...

Vica jó neked! Itt minél olcsóbb anyagokból megy a gyerek étkeztetés.
Csoda, hogy itt tartunk?
Szerintem nem. Több jó minőségű magyar termék kell!!!!! Nem elérhetetlen áron!!!!!!!

Vica írta...

Maryenne sajnos nincs megbecsülve otthon a zöldség sem a gyümölcs termelő.Esküszöm nektek a magyar zöldségnél és gyümölcsnél nincs finomabb és nem a hazafiasság beszél belőlem.
Remélem mihamarabb ráébred otthon valaki hogy a mi országunk egy 5 csillagos agrár ország lehet(ne) ha hagynák és nem pusztitanák le még jobban..na mindegy hagyom is mert csak felidegesitem magam.

Mary írta...

Vica itthoniként kellően aggódom ezért. Feltudom mérni a hazai és a külföldi közti különbséget! Persze az itthoni javára.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis