2011. szeptember 10., szombat

Palacsinta


Képen látható palacsinták túrosak de most a tésztájáról írok.
Hozzávalók:
14   dkg      liszt
 1     db       tojás
2,5   dl        tej
só, cukor, olaj, ásványvíz  ( eredeti recept zsírt és szódavizét ír)
Ez a mennyiségből 8 db palacsinta lesz nagyobb tefal palacsinta sütőben 6 db.
A megmosott tojást tálba ütjük. Beleöntjük a tejet csipet sót ízlés szerint cukrot teszünk bele, mixerrel jó simára keverjük és hozzáadjuk a lisztet, keverés közben, hogy ne csomósodjon. Sűrű palacsinta tésztát kapunk. Állandó keverésközben lassan szódavizet keverünk bele, egészen addig, míg olyan sűrűségű nem lesz mint a  nyers tejszín. Itt sokat számít a tapasztalat is. Én kicsi olajat teszek bele. Teljesen simának kell lennie. Jól felmelegített olajjal vékonyan kikent ( én spriccelőt használok ) palacsinta sütőben sütjük. Későbbiekben foglalkozok a töltelékekkel illetve apróbb ötletekkel.
A receptet Túrós Emil - Tréfás Sándor : Mai nő szakácskönyvéből vettem.  


3 megjegyzés:

Zsu írta...

Szia :)

Küldhetnél ebből a palacsintából :)

Egyébként remek a blogot, ezért egy díj vár Rád nálam :)

Bianka írta...

Imádom a palacsintát, csaj sajnos nem vagyok egy nagy mestere :)

Mary írta...

Zsu múltheti sütés de ha legközelebb készítek szívesen küldők! Köszönöm a díjat! :)

Bianka mi is szeretjük a palacsintát és ezzel a recepttel könnyű elkészíteni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis