2012. augusztus 20., hétfő

Augusztus 20.-i új kenyerünk.

Tegnap készült, mert ma a kalács került sorra.

Kenyerem össze tétele állandóan  változik de az alap adagok Limara jól bevált kenyere.
Hozzávalók:
25    dkg  öreg tészta   ( előző este veszem ki a hűtőből ha reggel indítom a kenyeret. )
2       tk    só
3       kanál  burgonya pehely
1       kanál  zabpehely
3       dkg    zabpehely liszt
7       dkg    tönköly  tk. liszt
10     dkg    fehér tönköly liszt
30     dkg    kenyér liszt
1       tk       cukor
2       kanál  olíva olaj
1       dkg    élesztő
1       dl       kefir
2       dl       víz  ( ez lehet több és kevesebb is elsőre 1,5 dl-t teszek bele)

Ebben a sorrendbe teszem a kenyérsütőbe az alapanyagokat 20 percet dagasztja ezután kelesztő tálba teszem és kicsit átgyúrom kelesztem fél órát ekkor átforgatom, fél órai kelesztés után formázom sütő papírral kibélelt kacsasütő jénaiba teszem . Ekkor 230 fokra bekapcsolom a sütőt. Fél óra kelesztés után pengével bevágom négy helyen, vízzel bespriccelem. Egy órát sütőm.
Öreg tészta receptje
Kenyér készítés fázis képekkel




2 megjegyzés:

Csilla írta...

Gyönyörű a kenyered!, mint mindig!! :)

Marianna Beszteri írta...

@Csilla
Köszi szépen Csilla! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis