2012. augusztus 15., szerda

Torta dekorációs kellékek 1.

Egy olyan írás jön ami dekorálásról szól és szerintem a dekorálás tortánál de bármilyen süteménynél fontos. Nekem fontos, hogy tortáim nem csak ízbeli élményt nyújtson hanem látványban is szép legyen.
Először egy tortát mutatok be és azt, mit használtam készítésénél.  
Kész betöltött vaj krémmel lekent tortát fondant-al burkolom ( fondant amit használok: http://www.desszertmester.hu/termekek/dekoracio/bevonok/fondant-feher-2.5kg-24088)) 
Burkolásnál használt kellékek:
Fondant jól átgyúrom ha kell színezem ezután szilikon lapon nyújtom  ezt én sima sodrófával végzem.



  Torta simító, kézzel és ezzel az eszközzel simítom el a fondant.
Amikor elkészült az alsó bevonat utána színezem a fondant. Vinyl kesztyűt húzok ( Beszerezhető gyógyszertárban )  így nem lesz festékes a kezem. Eltervezem a színeket a festést mindig a leghalványabbal kezdem. Kiveszem átgyúrom jól a fondant   hozzá adom a színezőt nálam a Wilton gél vált be de tervezek por alakú festék kipróbálását is. A fenti tortánál három féle zöld szín kellett ezt egy színnel értem el különböző mennyiséggel oldottam meg: Levél zöld.    
Beszínezett fondant nyújtom kivágom formázom ennek eszközei: 

  Egyszerű eszközök torta krém simítok fondant alá sima bevonat kell ezért többször áthúzom vele.
Késsel és pizza vágóval szoktam vágni de jó bármilyen éles eszköz.
 Alma feltétele rétegenként ment közben ment vissza a hűtőbe.Vajkrémmel vagy vízzel rögzítem a dekorációt. Amikor ez felkerült utána tettem fel a szélére a dekoráció, 
Eszközök hozzá:
A virág készítőt most nem használtam. A bordűr készítővel szúrtam ki a keskenyre nyújtott zöld fondant.  
Ezután a szélső hengerrel mintáztam a szegélyt:
 Minta közelről:
Alulra fehér került. A felírás ehető filccel történt.

Hengert használtam ennél a tortánál is:

Itt a borostyán levél készült vele. 

Itt is használtam a bordűrt de itt már rátettem a szíveket. Rózsánál használom a pogácsa szaggatót a levél és a virág kiszúrót. 
Húsvéti tortánál a pillangó kiszúrót. 
Steppelő és vágó, formázok sziromhoz, festékes tál és betűk. Fontosabb eszközök ők is. 
Betűket több tortámhoz használtam:



Most ennyi de még folytatom. 

10 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon szép tortáid vannak, és hasznos dekoráló eszközeid. Nekem semmim nincs, de egyedül a betűformáló készlet, amit szívesen vennék, ha tudnám, hol lehet hozzájutni.

Mary írta...

@marisz57 Marisz köszönöm a dicséretet. A kellékeim két év alatt hoztam össze és megkönnyíti a dekorálást. A betűket Sugar Poise-nél vettem és elég drága volt és elég nehéz velük dolgozni viszont szép formájú betűt adnak. Sugar Poise jelenleg zárva van talán szeptemberben nyit újra. Facebook-on itt elérhető:
https://www.facebook.com/sugar.posie

marisz57 írta...

Mary, köszönöm a linket!

Mary írta...

@marisz57
Szívesen Marisz! :)

Barbi írta...

@Marianna Beszteri

Szia!
Ugyanilyen betű kiszúrókat kaptam, és szeretném megkérdezni, hogy hogyan használod? Mert ugye a betűket nem tudom leszedni a sínről, de így ha "nyomdázok" akkor a mellette lévő betű is belenyomódik.

Köszönöm! És a tortáid gyönyörűek..

Mary írta...

@Barbi
Kedves Barbi először is köszönöm a dicséretet! :) Nem nyomdázunk vele hanem kiszúrjuk a betűket. Csíkba kinyújtjuk a fondant körülbelül jó egy betű szélességben. Hosszanti irányba állítjuk és keresztbe kiszúrjuk a kívánt betűt. Ha nem érthető akkor vasárnap tájékán írok erről egy bejegyzést. Ha zacskóba kaptad akkor van hozzá rajzos útmutató. Remélem tudtam segíteni! Kérlek ha elolvastad válaszolj! Köszönöm! :)

Barbi írta...

Szia!
Köszönöm szépen a válaszod, akkor így ki fogom próbálni, remélem nem ragadnak majd bele a betűk (ugyanis nem túl széles a minta). :)
Nyomdázni is szerettem volna, de majd beszerzek különálló betűket hozzá!
Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra! :)

Mary írta...

@Barbi
Barbi megmondom őszintén én rendeltem annak idején és nem erre számítottam használom de nem tette könnyebbé a munkám. Beleragadás a fondant állagától is függ https://picasaweb.google.com/112922651114709473221/BetuKiszuro
itt tettem fel képet látható, hogy nem jön ki magától. Késsel kell átemelni a tortára és még így is törik. Drukkolok, hogy Neked jobban menjen! :) Nagyon Boldog Új Évet Kívánok! :)

Barbi írta...

Köszönöm, az első használat után szívesen megírom a tapasztalatom! Boldog Új Évet kívánok én is, tortákban gazdag 2013-at! :)

Mary írta...

@Barbi
Barbi várom tapasztalatodat! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis