2012. augusztus 5., vasárnap

Torta gitárral ( B.C. Rich. Kerry King Wartribe modell)

Megint torta és ismét Daninak készült de ok van rá, mert augusztus 1.-én lett 25 éves. Ember lánya ilyenkor gondol bele, hogy ami nem rég  volt az 25 éve történt mondhatni öregszenek a gyerekek!
Dani a tortával.
Szép külső elérése végett három napos munka menetben készült a torta. Szerdán megsütöttem egy 10 tojásos piskótát amikor jól kihűlt három felé vágtam. Csütörtökön reggel megtöltöttem csoki krémmel. Délután kentem le vajkrémmel. Este vontam be fehér fondant-al. Pénteken reggel 6 után kezdtem el a dekorálást és délben lettem kész. Panelben jó 30 fok körüli meleg volt de ettől függetlenül jól haladtam.
Dekorálás:

Interneten kiválasztottam az adott modellt innét. Letöltés után kinyomtattam a képet és kivágtam. Feketére festettem  körülbelül 100 g fondant. Ezután sárgára és pirosra festettem  fondant a piros is 100 g a sárga 40 g volt.
Ezeket becsomagoltam folpack-ba és félre tettem nylon zacskóba.  A feketét kinyújtottam a kivágott képet ráhelyeztem sablonként aztán kivágtam (eszközökről következő írásomban lesz szó kedd-szerda környékén). Kivágott gitárt ezután dekoráltam lángokat kivágtam és pici vízzel ráraktam a gitárra. Feltettem rá a fekete hangszedőket meg a fehér bund-okat utóbbit lefestettem ezüsttel.  Ezután tettem a tortára következő lépésként a húr feszítő került rá ezután fonalból a hurok. Piros fondant márványoztam sárgával külön még sárgával és feketével, kinyújtottam és kivágtam a lángokat. Pici vízzel  felhelyeztem őket a torta oldalára körbe.. Már csak a betűk készültek betű kinyomóval.  Fekete betűket ezüsttel festettem le.

Fokozatosan tanulom a technikát mivel nem túl rendszeresen készítek fondant-os tortát.Dani fiam nagyon örült neki és az egész családnak ízlett. Én meg örülök, hogy idáig jutottam és próbálom még magam fejleszteni... 

7 megjegyzés:

paariza írta...

Mary ! Ez már igazi mestermű lett . Tavaly nem is volt ennyire meleg , de nehezen bírtam a fondanttal , azóta csak télen merek nekiállni .

Mary írta...

@paariza
Köszönöm Iza! Gyári fondant használok meg szilikonon nyújtom így könnyebb de azért szakad néha. Nyáron van a legtöbb ünnepünk ezért készítek nyáron is fondant-al! Persze szeretem csinálni azért is... :)

Marika63 írta...

Gratulálok Dani fiadnak (kicsit megkésve, de a 8 napba belefér..) Az én nagyobbik lányom és a vő jelöltem is 25 évesek. Szóval a gyerekek igencsak öregszenek.
A torta nagyon szép lett, és gondolom nagyon finom is.

Mary írta...

@Marika63
Köszi szépen Marika a gratulációt! Én is kicsit késve készítettem a tortát.
Gyerekek legszebb korban vannak! :)

Viki írta...

Na végre, hogy én is ide értem. Bár a tortát már láttam, de akkor nem sikerült elküldeni a mondani valómat. Először is, nagyon sok boldogságot kívánokj a fiadnak. Másodszor pedig Neked Mary, hogy ilyen nagy szeretettel, gondoskodással készíted a szebbnél szebb tortákat.
Ez már igazi mester munka, de azt hiszem, hogy egy párszor már leírtam.

Mary írta...

@Viki
Nagyon szépen köszönjük Vikikém! Nagyon meghatódtam szavaidon! :)

Névtelen írta...

This design is wicked! You most certainly know how to keep a
reader amused. Between your wit and your videos, I was
almost moved to start my own blog (well, almost.
..HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that,
how you presented it. Too cool!
My blog ; 301blackfriday.Com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis