Héten találtam ennek a finom kenyérnek a receptjét a Főzök-sütök-mosogatok blogba.
Már akkor eldöntöttem, hogy elkészítem és ezt tegnap meg is tettem. Nem bántam meg, mert nagyon finom lett. Köszönet érte 4Gyereknek. Két módosítás történt ezért ide is beteszem a receptet. Eredeti a fenti linken található! :)
Hozzávalók:
18 dkg fehér tönköly liszt
40 dkg kenyér liszt
20 dkg főt áttört krumpli ( pityóka)
1 dl kefir
2 dl víz
2 dkg élesztő
1,5 dkg só
1 dkg cukor
2,5 dkg sertés zsír
Ezentúl teljesen úgy készült mint 4Gyereknél. 20 perces dagasztás után duplájára kelesztettem, megformáztam ekkor bekapcsoltam 230 fokra a sütőt. Fél óra múlva ment sülni sütés vége előtt 10 perccel levettem róla a jénai tetejét ezután lespricceltem..
Finom puha a belseje.
2 megjegyzés:
Örvendek, hogy sikerült. Szép kis kenyérkéd lett.
A lisztet szívesen variálnám én is tönköllyel, csak itt sajna nem igazán jutok hozzá.
@4Gyerek
Én is örülök, hogy sikerült, épp most kell egy párom kérte, hogy ilyet süssek. :) Nálunk a tönköly liszt alap a kenyérben, mert finomabb tőle.
Megjegyzés küldése