2013. március 24., vasárnap

Torta Virágvasárnapra




Tortám Virágvasárnapra készült de ezzel a motívummal akár Húsvéti tortát is készíthetünk. Bár az időjárás még igencsak télies. Piskóta a megszokott 8 tojásból 16 dkg liszt 16 dkg cukorból készült 30x28 cm tepsiben készült ( nálam tepsibe tett sütőkeretben)  Krém karamelles aminek alapja egy elrontott bonbon krém lett ez nem lényeges csak van amit én is elrontok. Krém receptje itt ennek a duplája ment a tortába. Piskóta recept itt. Piskóta kehülése után félbe vágtam megtöltöttem a kész krémmel hűtőbe tettem   Bevontam vaj krémmel ami 15 dkg vaj és 5 dkg porcukorból állt. Pihentetés után bevontam az előre elkészített fondant-al aminek receptje itt van. Ezután színeztem a fondant és készítettem el a dekorációt.  Pillecukros fondantnál kicsit mikrozom és ezután gyúrom bele a festéket vegyesen használok por illetve gél festéket! :)  27x15 cm-es lett és körülbelül 1500 g lett.

6 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon szép, vidám tortát készítettél! Igazi tavaszváró!
Csak jönne már!

Marianna Beszteri írta...

@marisz57
Marisz próbálom csalogatni a tavaszt ennek ellenére nem jön..Köszi a dicséretet! :

Unknown írta...

Ez nagyon aranyos ! Látszik hogy jókedvedben készítetted .

Unknown írta...

Paariza voltam , de nem tudom hogy írjam be a nevemet .

Marianna Beszteri írta...

@Unknown
Köszi Iza! Torta készítés nálam mindig öröm! :)

Marianna Beszteri írta...

@Unknown
Írhatsz Izát tudom, hogy ki az! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis